RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

SCANORAMA „Kino pasimatymų savaitė“ / Filmas „Nedvejok“ (2021 m., Trukmė 1 val. 31 min)

Anykščių kultūros centras
Anykščių kultūros centras ▶
A. Baranausko a. 2, LT-29132 Anykščiai
2022 m. kovo 2 d. - 18:00
Kaina 5 €
Renginys vyko prieš 785 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Vykdydami taikos misiją Artimuosiuose Rytuose, trys Nyderlandų kariai išklydę iš kelio atsiduria atokiuose kalnuose. Įbaugintas šlamėjimo krūmuose, vienas jų nušauna ožką. Įtūžęs ant karių, gyvūno savininkas, keturiolikametis Kalilis, priverčia juos kęsti jo draugiją. Kai vietos karavanas įvilioja ketvertą į spąstus ir pavagia paskutines vandens atsargas, kariams tenka sekti paskui berniuką į priešo teritoriją. Pamažu juos užvaldo baimė. Kur juos veda Kalilis ir kokios jo tikrosios užmačios?   

Europos šalių kino forumas „Scanorama vasario 28 d.- kovo 6 d. kviečia į „Kino pasimatymų savaitę“ su septyniais europietiškais filmais.

Scanorama – didžiausias ir ryškiausias tarptautinis kultūrinis kino įvykis, kasmet suburiantis 40 000 kino gerbėjų. Kiekvienais metais pristato rinktinius filmus iš Europos ir kritikų numylėtinius iš kitų žemynų. Pagrindinis „Scanoramos“ programos atrankos kriterijus – aukšta meninė vertė. Naujas Europos kino tendencijas formuojantys filmai išsirikiuoja specialiai dedikuotose programos sekcijose, kurios žiūrovams padeda išsamiau tyrinėti juos labiausiai dominantį kino lauką. Festivalio išskirtinumą pastebi ir pripažįsta lietuvių kino industrijos profesionalai, taip pat ir tarptautiniai ekspertai. Europos festivalių asociacija „Scanoramai“ kasmet suteikia kokybės ženklą „EFFE Label“.

Scanorama“ nuo pat pradžių grindė savo koncepciją Europos kino vertybėmis, akcentavo šiaurietiškų ir baltiškųjų dimensijų artumą, apgalvotai plėtė bendraeuropinį kontekstą.  Konkursinė trumpametražių filmų programa „Naujasis Baltijos kinas“ brėžia Baltiškojo kino ateities kontūrą, o programa „Galvok ką nori“ atveria kelią į naujų kino kalbos formų paieškas. Kruopščiai atrinktos retrospektyvos apjuosia visas šiuolaikinio kino programas ir puoselėja pagarbą kino istorijai.

Repertuaras:

Vasario 28 d., 18:00 BERGMANO SALA

Kovo 1 d., 18:00 PRADŽIA

Kovo 2 d., 18:00 NEDVEJOK

Kovo 3 d., 18:00 TARPININKAS

Kovo 4 d., 18:00 BEIBIS NINDZĖ

Kovo 5 d., 16:00 FABIANAS

Kovo 6 d., 16:00 ŠTAI IR MES

Filmai bus rodomi Anykščių kultūros centro Kino salėje!

Bilieto kaina: 5 eur.

Įsigyti galite Anykščių kultūros centro kasoje.

DĖMESIO! Vyriausybės nutarimu renginiuose privaloma dėvėti ne žemesnio nei FFP2 lygio respiratorių!

Bilietų kiekis ribotas, taigi siūlome jais pasirūpinti iš anksto!

Daugiau informacijos apie filmus rasite Anykščių kultūros centro „Facebook“ paskyroje!
SCANORAMA „Kino pasimatymų savaitė“ / Filmas „Nedvejok“ (2021 m., Trukmė 1 val. 31 min)
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai