RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Marijos Šnipaitės personalinė paroda „Pro šalį“

Anykščių koplyčia / Pasaulio anykštėnų kūrybos centras
Anykščių koplyčia / Pasaulio anykštėnų kūrybos centras ▶
Vilniaus g. 36, LT-29145 Anykščiai
2021 m. gruodžio 9 d. - 15:00
Kaina - €
Paroda baigėsi prieš 832 d.!
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Gruodžio 9 d., ketvirtadienį, 15 val. Anykščių koplyčioje-Pasaulio anykštėnų kūrybos centre atidaroma menininkės Marijos Šnipaitės personalinė paroda „Pro šalį“.

Po parodos pristatymo, 15.30 val., menininkė, instaliacijų ir objektų kūrėja, nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos skulptūros mokytoja M. Šnipaitė kūrybinėse dirbtuvėse kvies kurti skulptūrinius objektus iš kasdienės aplinkos daiktų. Dirbtuvių metu trumpai susipažinsime su “ready-made” pavyzdžiais iš skirtingų meno istorijos laikotarpių. Vėliau, konstruodami savas skulptūras, stengsimės atkreipti dėmesį į daiktų keliamas asociacijas bei jų “dialogą” su kitomis, skirtingo pobūdžio medžiagomis bei pačia erdve, kurioje tie kūriniai atsidurs.

Dirbtuvių dalyviai kviečiami atsinešti po vieną ar kelis nereikalingus daiktus, pvz.: suskilęs puodelis, elektros lemputė, senas batas ir t. t.. Tinka praktiškai viskas – svarbiausia, kad jums patiems tas daiktas būtų kažkuo įdomus.

Marija Snipaite (g. 1988) yra jaunosios kartos menininkė, skulptorė, baigusi skulptūros magistrantūros studijas Vilniaus dailės akademijoje, stažavosi Štutgarto menų akademijoje, Vokietijoje, o jau kelerius metus yra ir kūrybinių disciplinų mokytoja. Nuo 2016 m. Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjungos narė, 2014 m. ir 2019 m. įvertinta individualia Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos stipendija meno ir kultūros kūrėjams. Nuo 2011 m. dalyvauja tarptautinėse ir vietos parodose.

Paroda ir kūrybinės dirbtuvės yra nemokamos ir organizuojamos įgyvendinant Anykščių menų centro projektą „Kasdienybės objektų perkėlimas į meninį kontekstą“.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Anykščių rajono savivaldybė.
Marijos Šnipaitės personalinė paroda „Pro šalį“
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai