RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Stiklo meno paroda

Anykščių Antano Vienuolio progimnazija
Anykščių Antano Vienuolio progimnazija ▶
J. Biliūno g. 31, LT-29111 Anykščiai
2021 m. lapkričio 12 d. - 16:00
Kaina - €
Paroda baigėsi prieš 848 d.!
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Labai kviečiu į šviesią, spalvingą, gyvą stiklo meno parodą! 2021 11 12 (penktadienį) 16 val., Anykščių Antano Vienuolio progimnazijoje.

2018 m. vykusio, tarptautinio stiklo meno projekto kūriniai, pagaliau atrado savo erdvę ilgalaikei parodai!

„Prieiki truputį arčiau. Pažiūrėki man į akis.  Pajauski. Aš esu toks, koks esu. Koks dabar galiu būti geriausias. Ypatingas kaip ir tu, tik truputį kitoks. Įkvėpk ir pabūki toks artimas man, kad tapčiau tavimi. Ir aš tau papasakosiu savo gyvenimo istoriją. Iš kokio šaltinio aš atėjau. Kaip manęs laukė žemė. Ką geriausio į mane sudėjo mama ir tėtis. Ir kokiu vardu mane vadina."

 - juste.kam

Šiame projekte dalyvavo Anykščių krašto vaikai, Anykščių vaikų ir jaunimo užimtumo centras bei profesionalūs stiklo menininkai iš Lietuvos, Latvijos, Jav.

Ir visas šis projektas svarbus tiek menine, kultūrine  prasme, pristatant stiklo meną plačiąjai auditorijai, tiek švietėjiška, mokomąja -  supažindinant vaikus su naujomis kūrybinėmis kryptimis, galimybėmis, taip pat ir socialine - atsisukant į save, kaip unikalią  asmenybę, bei priimant kitą, kitokį, šalia esantį, ieškant panašumų ir skirtumų bei kuriant draugiškus ryšius.

Projekto iniciatorė bei rengėja, Anykščiuose gyvenanti bei kurianti Justina Kamarauskaitė (justė.kam?), kartu su pasaulinio garso stiklo menininku iš JAV Mark Eckstrand (Stiklo svajonės / Glass Dreams). Bei kiti žinomi stiklo meno kūrėjai, tokie kaip Anda Munkevica (LV), Ieva Paltanavičiūtė, Vygantas Paulauskas bei kiti.

Fotografė Karolina Beleškienė.

Parodoje pristatomi projekto metu kurti vaikų autoportretai, susidedantys iš trijų dalių, tai nuotraukos, piešiniai bei stiklo paveikslai.

Kalbantys apie kiekvieno mūsų išskirtinumą, apie subtilius ir jautrius dalykus, apie tai, kas mes esame, kaip atrodome, kaip jaučiamės,  kaip priimame save ir kitus.

Daugiau apie meno projektą galite rasti čia: https://www.facebook.com/juste.kam.art/

Projektas iš dalies finansuotas Anykščių rajono savivaldybės.

Kūriniai dovanojami Anykščių miestui.

Taip pat parodą galėsite aplankyti ir vėliau, bet kuriuo jums patogiu metu.
Stiklo meno paroda
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai