RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Spektaklis "Emigrantai" (rež. Darius Gumauskas)

Anykščių kultūros centras
Anykščių kultūros centras ▶
A. Baranausko a. 2, LT-29132 Anykščiai
2021 m. lapkričio 9 d. - 18:00
Kaina 16,20 €
Renginys vyko prieš 899 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Lapkričio 9 d., 18 val. mūsų kultūros centre bus rodomas spektaklis „Emigrantai“! (rež. Darius Gumauskas, vaidina: Giedrius Savickas ir Marius Čižauskas).

Šiame spektaklyje-komedijoje emigrantai pyksis, taikysis, valgys, prausis ir linksminsis kaip tai vyko daugelyje Europos butų karantino metu. Pirmasis iš dviejų pjesės veikėjų yra būtent statybininkas-emigrantas, kurį vaidina aktorius Giedrius Savickas. Antrasis dueto narys – Mariaus Čižausko kuriamas intelektualas, politinis disidentas, anarchistas. Intelektualas mąstytojas ir juodadarbis. Traktuojant siauriau: Vilniaus hipsteris ir Londono statybų „pagalbinis“. Tiesą sakant, ši pora gali būti ir du pabėgėliai iš Sirijos, turkai Berlyne, indai Londone, alžyriečiai, somaliečiai Paryžiuje, rusai, tadžikai Maskvoje ir du mūsiškiai Vilniuje.

S.Mrožeko pjesę išvertus tarsi rankovę, autoriaus emigrantus sugrąžinus atgal į tėvynę, sakytume: sveiki, broliai, 30 metų stebime mažėjantį gyventojų skaičių, senstančią populiaciją, prarastą milijoną žmonių. Dabar toks šansas… Tačiau visuomenės reakcija priešinga: baimė, nepasitikėjimas, neapykanta. Kūrybinė komanda kitu kampu žvelgia į neturinčius kur padėti savo didelių, neatsiplaunančių rankų tėvynainius. Režisierius remiasi artima šeimos patirtimi: visi, be išimties, trylika jo pusbrolių dirba Vokietijos, Airijos, Anglijos, Islandijos, Švedijos, Ispanijos statybose.


Spektaklis „Emigrantai“ (rež. Darius Gumauskas, vaidina: Giedrius Savickas ir Marius Čižauskas) pagal to paties pavadinimo Slavomiro Mrožeko pjesę buvo sukurtas Tarptautinio Teatro festivalio SIRENOS pagrindinėje programoje 2020 m. rudenį.


Bilietus galite įsigyti čia: https://www.tiketa.lt/spektaklis_emigrantai_25274
Spektaklis "Emigrantai" (rež. Darius Gumauskas)
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai