RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Vytauto Pečiukonio tapybos darbų atidarymas

Anykščių koplyčia / Pasaulio anykštėnų kūrybos centras
Anykščių koplyčia / Pasaulio anykštėnų kūrybos centras ▶
Vilniaus g. 36, LT-29145 Anykščiai
2021 m. spalio 6 d. - 17:15
Kaina - €
Paroda baigėsi prieš 896 d.!
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Į Anykščius atkeliavo ilgai laukta unikalaus dailininko, gimusio Anykščiuose, Vytauto Pečiukonio (19262013) tapybos darbų kolekcijos dalis! Kviečiame į parodos atidarymą spalio 6 d. (trečiadienį) 17.15 val. Anykščių koplyčioje (Vilniaus g. 36, Anykščiai). Dalyvaus parodos kuratorė, dailininkė Gražina Murelytė-Ajauskienė.

Menininko paveiksluose – puolę angelai ir demonai, dievai ir žmonės, paukščiai ir plačios erdvės, kosmosas. Viskas pakylėta virš realybės, dvelkia fantazija ir mistika. Atrodo, kad paveiksluose įnirtingai kaunasi gėrio ir blogio jėgos. Menotyrininkų vertinimu, V. Pečiukonis – vienintelis Lietuvoje profesionalus dailininkas, XX a. antroje pusėje ėjęs simbolizmo keliu. Menininkas nepuolė vaizduoti kolūkio fermų ir šaunių kolūkiečių, kaip tuo metu buvo beveik privaloma, o atkakliai nėrė į simbolizmą. Tiesa, tas jo kelias buvo „slaptas“. „Jeigu sovietų valdžiai tokius mistinius paveikslus būčiau rodęs, mane būtų išvežę į Sibirą“, – yra sakęs V. Pečiukonis, daugybę metų nesurengęs nė vienos personalinės parodos, o dalyvaudavęs tik grupinėse. Tačiau dar sovietų laikais kelią į jo namus kažkaip rasdavo užsieniečiai, tarp kurių būdavo labai turtingų žydų iš Niujorko. Dideliam jų nusivylimui dailininkas nė vieno savo darbo nėra pardavęs. Jis norėjo išsaugoti visą kolekciją – ir savo demonus, ir religinius paveikslus – bei padovanoti ją Lietuvai.
Vytauto Pečiukonio tapybos darbų atidarymas
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai