RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Monospektaklis "Nuoga". Pagal Milos Fakhurdinovos pjesę

Anykščių kultūros centras
Anykščių kultūros centras ▶
A. Baranausko a. 2, LT-29132 Anykščiai
2021 m. rugsėjo 29 d. - 18:00
Kaina €
Renginys vyko prieš 912 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Rugsėjo 29 d., 18 val. mūsų kultūros centro mažojoje salėje vyks monospektaklis „Nuoga“ sukurtas pagal kino režisierės ir scenaristės Milos Farkhudinovos (Rusija) to paties pavadinimo debiutinę pjesę teatrui. Mila Farkhudinova pirmą kartą Lietuvoje pristatoma šiuolaikinės Rusijos dramaturgė. Šios pjesės skaitymai vyko teatro festivalyje „Liubimovka“ ir susilaukė išskirtinio dėmesio bei buvo įtraukta į konkursinę programą. Tai autobiografinė pjesė. Jos autorė gyveno Indijos vienuolyne ir aprašė savo patirtį, skaudžius išgyvenimus ir ne visada malonią akistatą su pačia savimi. Tai spektaklis apie vidinę žmogaus transformaciją.

Pagrindinė pjesės ir būsimo spektalio mintis yra ta, kad tik apribodamas savo poreikius žmogus atranda vidinę laisvę ir atsikrato mirties baimės. Spektaklio herojė – šiuolaikinė moteris, kuriai itin sekasi jos mėgstama veikla. Sustoti ir įsiklausyti į save ji niekaip negali, nes nėra kada – reikia kurti gerovę, nepaleisti Sėkmės paukštės. Darbdavė išsiunčia heroję į Indijos vienuolyną ieškoti įkvėpimo būsimai knygai. Kaip vagis, įsibrovusi į vienuolyną ieškoti potyrių, temų, personažų būsimam kūriniui, herojė, netikėtai pati sau, ima keistis. Kad ir kaip ji maištautų, slėptųsi po sarkazmo kauke, atsimušinėtų ciniškais juokeliais – pokyčiai jau nesustabdomi, net jei kiltų grėsmė jos gyvybei. Ekstremalių aplinkybių, sukrėtimų, apribojančių pasirinkimo laisvę, būtinybė, kurios vienaip ar kitaip siekia daugybė žmonių ir visuomenių, taps šio spektaklio analizės erdve. Norėdama surasti ir suvokti save, herojė privalės apriboti savo laisvę ir tik po skausmo, bejėgiškumo ir kančios galės pasijusti laisva ir laiminga.

Spektaklis skirtas visiems tiems, kam įdomios sąmoningumo paieškos, mirties baimės atsikratymas. Čia nesvarbu žiūrovo amžius ar socialinė grupė, jei jam rūpi, kaip ieškomas kelias į sąmoningumą, esant daugybės nuostatų apie save ir kitus įkaitu? Kaip sustoti ir priimti save, kai, rodos, esi visažinis, bet neapleidžia nuojauta, jog esminių dalykų gyvenime nesupranti. Kai jauti nepasitenkinimą kitais, o gal savimi? Kas už to slypi?

Spektaklio režisierius: Aleksandras Marčenko (Baltarusija)

Vaidina: Edita Užaitė
Monospektaklis "Nuoga". Pagal Milos Fakhurdinovos pjesę
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai