RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Festivalis ,,Muzikos savaitgaliai Anykščiuose“ (2021) / Koncertas „Vien tik Piazzolla“

Anykščių Sakralinio meno centras / Angelų muziejus
Anykščių Sakralinio meno centras / Angelų muziejus ▶
Vilniaus g. 11, LT–29145 Anykščiai
2021 m. rugsėjo 12 d. - 16:00
Kaina 5 €
Renginys vyko prieš 955 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Kviečiame praleisti vakarą su unikalia Ástoro Piazzollos muzika!  Koncerte „Vien tik Piazzolla“ smuikininkė Dalia Dėdinskaitė, violončelininkas Glebas Pyšniakas ir akordeonininkas Tadas Motiečius kvies kartu leistis į muzikinę kelionę tarp skirtingų žemynų, kultūrų ir žanrų, skambant vien tik Á. Piazzollos kūriniams.

Šios IX festivalio „Muzikos savaitgaliai Anykščiuose“ programos klausysimės rugsėjo 12d., sekmadienį, 16 val. Angelų muziejuje-Sakralinio meno centre (Vilniaus g. 11, Anykščiai).

Koncerte „Vien tik Piazzolla“ skambės rinktiniai kompozitoriaus kūriniai. Tai „Metų laikai Buenos Airėse“, orginaliai kurtas kaip keturios atskiros kompozicijos. Kaip ir nurodo pavadinimas, šiuo opusu autorius pasakoja apie metų laikus Argentinos sostinėje. „Oblivion“ – vienas populiariausių Á. Piazzollos tango, plačiausiai išgirstas Marco Bellochi filmo apie karalių Henriką IV garso takelyje. „Ave Maria“ specialiai sukurta kitam to paties režisieriaus filmui. „Le Grand Tango“ kompozitorius skyrė violončelininkui Mstislavui Rostropovičiui, kuris ilgus metus į tai dėmesio nekreipė, tačiau vėliau netikėtai liko sužavėtas Á. Piazzollos talentu. Tik po aštuonerių metų jis šį kūrinį atliko viešai, o dar vėliau ir įrašė. „Le Grand Tango“ atskleidžia tikrąją „naujojo tango“ dvasią, kurioje susijungia tradiciniai tango ritmai ir džiazo įkvėptas sinkopavimas.

Bilieto kaina: 5 Eur
Festivalis ,,Muzikos savaitgaliai Anykščiuose“ (2021) / Koncertas „Vien tik Piazzolla“
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai