RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Tenoro Rafailo Karpio ir pianisto Dariaus Mažinto koncertas koplyčioje

Anykščių koplyčia / Pasaulio anykštėnų kūrybos centras
Anykščių koplyčia / Pasaulio anykštėnų kūrybos centras ▶
Vilniaus g. 36, LT-29145 Anykščiai
2020 m. rugsėjo 14 d. - 17:30
Kaina nuo 4 €
Renginys vyko prieš 1313 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra

2020 m. rugsėjo 14 d., 17.30 val. Koplyčioje (Vilniaus g. 36, Anykščiai) vyks solisto, tenoro Rafailo Karpio ir pianisto Dariaus Mažinto koncertas.

Programoje – balsui ir fortepijonui aranžuotos žydų dainos, kuriose atsispindi tuo metu gyvenusių žmonių jausmai, socialinės problemos. Daugelio dainų tekstų autoriai yra glaudžiai susiję su Vilniaus ir tuometinės Lietuvos istorija, koncerto metu klausytojai turės unikalią galimybę išgirsti retai atliekamus nepaprasto grožio ir turinio kūrinius.

Koncertas skirtas anykštėno, pasaulinio garso dailininko Rudolfo Baraniko 100-osioms metinėms paminėti.

Bilieto kaina – 6 EUR; moksleiviams, studentams, pensininkams – 4 EUR

Siekiant įgyvendinti ekstremalios situacijos saugumo reikalavimus, prašome atvykti 10–15 min. iki renginio.

Rafailas Karpis – tenoras, Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro solistas nuo 2003 m., 2008 m. pelnė apdovanojimą „Operos švyturys“ – Metų operos viltis, 2010 m.Operos švyturys“ – Metų operos antraplanių vaidmenų solistas. 2019 m. Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras jį apdovanojo kaip metų solistą. Visai neseniai, 2020 m., R. Karpis buvo nominuotas Lietuvos Auksiniam kryžiui už vaidmenis „Turandot“ (pagal G. Puccini) ir „Candide“ (pagal L. Bernstein). Užaugęs žydų šeimoje, jis visada domėjosi žydų muzika, ypač jidiš dainomis, ir turėjo platų litvakų ir kitų žydų kompozitorių sudarytų jidiš dainų repertuarą.

Pianistas Darius Mažintas yra laimėjęs ne vieną tarptautinį pianistų konkursą ir dalyvavęs daugelyje prestižinių muzikos festivalių. Kaip koncertinis pianistas dalyvavo Rubinsteino konkurse Prancūzijoje (2003), Tarptautiniame Stasio Vainiūno konkurse Lietuvoje (2000) ir konkurse Graikijoje (1998) ir atstovavo Lietuvai kartu su violončelininku G. Pyšniaku Tarptautinėse muzikos sesijose, skirtos jauniems muzikantams, Nyderlanduose, 2009 m. Be savo solo karjeros, jis bendradarbiauja su orkestrais, dainininkais ir smuikininkais, taip pat dalyvauja įvairiose edukavimo programose, kuriomis siekiama populiarinti klasikinę muziką jauniems žmonėms.

Tenoro Rafailo Karpio ir pianisto Dariaus Mažinto koncertas koplyčioje
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai