RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Leono Striogos skulptūros „Geležies žaismas“ parodos atidarymas

Anykščių Sakralinio meno centras / Angelų muziejus
Anykščių Sakralinio meno centras / Angelų muziejus ▶
Vilniaus g. 11, LT–29145 Anykščiai
2020 m. birželio 12 d. - 16:00
Kaina - €
Paroda baigėsi prieš 1284 d.!
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Birželio 12 dieną, penktadienį, 16 val. kviečiame į anykštėno, skulptoriaus, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato LEONO STRIOGOS parodos „Geležies žaismas“, skirtos menininko 90-ojo jubiliejaus progai, atidarymą.

Po atviru dangumi, prie Koplyčios eksponuojamoje parodoje – skulptoriaus kartu su sūnumi Aidu Strioga sukurtos metalo skulptūros. Tėvo ir sūnaus bendras projektas, įpratusius prie Leono medžio skulptūrų, maloniai nustebins ir leis į šiuos kūrėjus pažvelgti kitaip.

Kviečiame pagerbti juos savo apsilankymu parodos atidaryme.

Monumentaliosios ir kamerinės skulptūros meistras Leonas Strioga nepaliauja stebinti energija ir kūrybingumu.

Jau tapo įprasta, kad menininkas kuria dvasingus „medinukus“, kupinus šilumos ir lietuviškų istorijų iš gilios praeities. Todėl šiek tiek stebina, kad 90-ąjį jubiliejų neseniai atšventęs bene vyriausias Lietuvos skulptorius imasi grubaus rūdimis padengto metalo.

Atlikti savita technika ir iš pirmo žvilgsnio šaltoki kūriniai prabyla pačiomis jautriausiomis temomis, suteikdami kūriniams įvairias formas ir prasmę. Menininkas jautriai išgyvena jį supančią aplinką, įvykius ir tai atspindi kūryboje. Geležinės L. Striogos skulptūros pasakoja įdomiausias istorijas ir perteikia svarbiausias žinias iš praeities ir dabarties.

Į karužę “, „Karys“, „Rūpestis“, „Angelas“, „Saulės žirgas“, „Angelas su fleita“, „Saulėtekis“, „Klounas“ ir daugelis kitų, visą kūrėjo gyvenimą brandintų kūrinių atsirado dalyvaujant Leono sūnui Aidui Striogai.

Koplyčios kieme paroda veiks iki 2020 spalio 10 d.
Leono Striogos skulptūros „Geležies žaismas“ parodos atidarymas
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai