RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Dokumentinis filmas „Žodis iš S raidės“ (JAV kino diplomatijos programa „American Film Showcase“)

Anykščių kultūros centras
Anykščių kultūros centras ▶
A. Baranausko a. 2, LT-29132 Anykščiai
2020 m. vasario 27 d. - 18:00
Kaina - €
Renginys vyko prieš 1491 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Anykščių kultūros centre vyks trečiasis JAV kino diplomatijos programos „American Film Showcase“ kino seansas, kurio metu žiūrovai išvys amerikiečių režisierės Lisos Klein dokumentinę juostą „Žodis iš S raidės“.

Tai filmas, kuris pasakoja bandžiusių nusižudyti žmonių istorijas, tačiau nesiekia šokiruoti ar bauginti. „Žodis iš S raidės“ koncentruojasi ne į statistiką, atvirkščiai kviečia ne tik susimąstyti, kalbėti apie sudėtingas situacijas, bet ir viltingai nusišypsoti. Jauna fotografė, dviejų vaikų tėtis, žmogaus teisių aktyvistė, – tai žmonės, kurie gyvena įprastą gyvenimą. Kino juostoje fiksuojami netikėti asmeniniai atradimai, jautrūs išgyvenimai ir komiškos situacijos.

Šiuo renginiu JAV ambasada Lietuvoje tęsia beveik metus truksiantį žmogaus teisių ir pilietinės visuomenės stiprinimui skirtą dokumentinių filmų turą, per kurį dešimties mažųjų šalies miestų gyventojai turės progą susipažinti su amerikietiška šių dienų aktualijų – verslumo, jaunimo problemų, mokslo, kultūros bei žmogaus teisių – perspektyva. Filmų peržiūros rengiamos pagal JAV Valstybės departamento remiamą kino diplomatijos programą „American Film Showcase“.

Po peržiūros žiūrovai ir svečiai kviečiami dalyvauti filmo aptarime su JAV ambasados Lietuvoje, Lietuvos nevyriausybinių organizacijų bei Anykščių kultūros, švietimo ir žiniasklaidos organizacijų atstovais.

Renginys nemokamas.
Dokumentinis filmas „Žodis iš S raidės“ (JAV kino diplomatijos programa „American Film Showcase“)
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai