RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Keturių autorių tapybos darbų parodos „GISA“ atidarymas

Anykščių Sakralinio meno centras / Angelų muziejus
Anykščių Sakralinio meno centras / Angelų muziejus ▶
Vilniaus g. 11, LT–29145 Anykščiai
2020 m. sausio 31 d. - 18:00
Kaina - €
Paroda baigėsi prieš 1480 d.!
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Kviečiame į keturių autorių tapybos darbų parodos atidarymą!

2020 m. sausio 31 d. (penktadienį) 18 val. Angelų muziejuje-Sakralinio meno centre bus atidaryta keturių Lietuvos grandų tapytojų – Gusto Jagmino, Inos Budrytės, Sigitos Maslauskaitės ir Aistės Bugailiškytės – tapybos darbų paroda „GISA“. Parodos atidarymo metu pakviesime betarpiškam pokalbiui su menininkais.

Apie autorių kūrybą

Gusto Jagmino (g. 1979) tapyboje dominuoja abstrakcija. Kurdamas jis remiasi gamta, patirtimi, stebėjimu. Moka analizuoti natūrą, ją dekonstruoti ir konstruoti. Tapydamas jis išgrynina formas ir priartėja prie pačios tapybos esmės. Nors kūrinių pavadinimai skamba dekadentiškai ir užduoda romantizmo toną, bet kūriniai yra aktualūs šiuolaikiniame kontekste ir juose netrūksta ironijos.

„Tapydama šventuosius nevengiu tamsių spalvų tirštumo, taip man geriau sekasi kalbėti apie šventuosius personažus. Kita vertus, vis dažniau atrodo, kad visi menininkai trokšta kurti šviesiai ir gražiai. Tai tam tikra siekiamybė…“ – sako dailininkė, bažnytinio paveldo muziejaus direktorė Sigita Maslauskaitė, kurios darbai kupini barokiškos ekspresijos ir veržlumo. Nors menininkė tapo ne tik šventuosius, bet ir natiurmortus, peizažus, tačiau būtent krikščioniški siužetai išskiria ją iš lietuviškos tapybos mokyklos.

Ina Budrytė
savaip derina kasdieniškus ir fantastinius motyvus, žaidžia spalvų ir dydžių santykiais, suteikdama vaizdiniams paslaptingumo. Figūros ir daiktai plokštumoje išdėliojami tarsi rebusas. Kai žiūrima į Budrytės paveikslus, apima jausmas, kad tuoj įminsime paslaptį, apie kurios buvimą seniai nujaučiame. Atrodo, dailininkės piešinius galima skaityti kaip žodžius, bet rišli istorija vis tiek nesusilipdo. Niekaip negalime aptikti kodo, kad iššifruotume vaizdus, kurie įtraukia žiūrovus į žaidimą, džiugina juos, bet kartu ir trikdo.

Aistė Bugailiškytė savo tapybos darbais ir gilinasi, ir numato. Aistė gilinasi į patį gyvenimą. Vaizduodama interjere vykstančias scenas, santykius tarp žmonių, nedideles, tačiau esmines melodramas tarp vyrų ir moterų (arba atvirkščiai), ji bando suprasti ir pagauti gyvenimo esmę. Nes gyvenimo esmė ir yra santykiai. Individo santykis su aplinka, asmens santykis su kitais ir netgi pačiu savimi…

Paroda bus eksponuojama iki vasario 29 d.
Keturių autorių tapybos darbų parodos „GISA“ atidarymas
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai