RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Tom Harper „Aeronautai“ (2019, trukmė 1:40)

Kino teatras „Kino namai“
Kino teatras „Kino namai“ ▶
A. Baranausko a. 2, LT-29132 Anykščiai
2019 m. gruodžio 21 d. - 19:15
Kaina nuo 4 €
Renginys vyko prieš 1560 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Filmas „Aeronautai“ sukurtas, remiantis tikra moderniosios meteorologijos ir orų prognozių pradininko Džeimso Gleišerio istorija. Grinvičo Karališkojoje observatorijoje dirbęs Dž. Gleišeris (akt. Eddie‘is Redmayne‘as) įsirašė į istoriją ne vien kaip meteorologas bei astronomas, bet ir kaip vienas aeronautikos (oro balionų) pionierių. Juosta pasakoja apie Dž. Gleišerio aistrą mokslui ir tikėjimą, kad atmosferinių reiškinių supratimas padarytų tikrą perversmą orų prognozių srityje. Nors vėlesnės kartos įsitikino, kad Dž. Gleišeris buvo absoliučiai teisus, XIX a. viduryje mokslininkui teko susidurti su didžiuliu skepticizmu ir lėšų trūkumu.

Finansavimo tyrimams nepailstamai ieškantį Dž. Gleišerį likimas suveda su nutrūktgalve oreive AmelijaVren (aktorė Felicity Jones). Oro balioną pilotuojanti moteris Anglijoje garsėja kaip drąsiausia aeronautė, nesustojanti prieš jokias kliūtis ir kylanti ten, kur dar niekas nebuvo pakilęs. Kitaip tariant, Amelija yra ideali partnerė Džeimso tyrinėjimams. Galų gale išsirūpinę finansavimą, Džeimsas ir Amelija pakyla į jaudinantį, mokslo ribas plečiantį ir sudėtingiausią gyvenimo skrydį.

Filmas rodomas originalo kalba, su lietuviškais subtitrais.
Tom Harper „Aeronautai“ (2019, trukmė 1:40)
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai