RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Izraelio kinas / Bazi Gete „Raudoni lapai“ (2014, trukmė 1:30)

Kino teatras „Kino namai“
Kino teatras „Kino namai“ ▶
A. Baranausko a. 2, LT-29132 Anykščiai
2019 m. lapkričio 20 d. - 18:00
Kaina nuo 4 €
Renginys vyko prieš 1591 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
74 m. amžiaus Saliamonas Tadela yra sunkaus būdo, užsispyręs ir nervingas žmogus. Taip pat išsigandęs, bijantis mirti ir bijantis būti vienas. Prieš 28-erius metus su šeima pakeitęs gyvenąmąją aplinką –  iš Etiopijos emigravęs į Izraelį –  jis pasirinko uoliai tęsti originalios kultūros tradicijas. Filmo herojus kalba mažai ir sunkiai šneka hebrajų kalba.

Filmo pasakojimas prasideda paminklo atidengimu Saliamono žmonai. Šeimos valgio metu grįžus iš kapinių, iškart kyla ginčas dėl turto ir gilus plyšys atsiveria tarp šeimos narių. Siužetas pasakoja, kaip Saliamonas leidžiasi į kelionę aplankyti savo vaikų. Jis supranta, jog priklauso sparčiai nykstančiai etninės grupės emigrantų kartai, kuri tiki, jog sugebėjo sėkmingai perduoti Etiopojos kultūros vertybes savo vaikams. Griežta dabartis atsisuka prieš Saliamoną. Nusivylimas ir tikroji realybė, atsivėrę po vaikų lankymo jų namuose, jam yra per sudėtingi. Saliamonas suvokdamas kai kurias sunkias naujas jį ištikusias  gyvenimo realijas, bando išgyventi savaip.

Raudoni lapai“ – tai filmas apie kartų skirtumus ir konfliktus, susijusius su tradicijomis, šeimos vertybėmis, lyčių vaidmenimis ir santykiais už bendruomenės ribų. Siužete sustiprinamas emigracijos procesas, kuris vaizduojamas kaip ilgas, trauminis ir sudėtingas išlikimo kelias, kaip kad Saliamono ilgi pasivaikščiojimai, kemeros užfiksuoti iš nugaros.
Izraelio kinas / Bazi Gete „Raudoni lapai“ (2014, trukmė 1:30)
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai