RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Muzika kine / Goethe svečiuose: Gundermanas (Gundermann) (2018, tukmė 2:07)

Anykščių menų inkubatorius / Menų studija
Anykščių menų inkubatorius / Menų studija ▶
J. Biliūno g. 53, LT-29110 Anykščiai
2019 m. lapkričio 7 d. - 18:00
Kaina - €
Renginys vyko prieš 1603 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Goethe-Institut Litauen kartu su menų fabriku LOFTAS pristato filmų seriją MUZIKA KINE ir trijuose Lietuvos muzikos miestuose kvies kartą per mėnesį mėgautis nemokamu kokybišku kinu. Visi filmų seansai – NEMOKAMI, originalo kalba su angliškais ir/arba lietuviškais subtitrais.

Lapkričio mėnesio filmas – Gundermanas (Gundermann) (2018 m.)

Ekranizuota dainų autoriaus ir atlikėjo Gerhardo Gundermanno (1955-1998) biografija, pasakojanti apie neramų jo gyvenimą VDR. Dienomis Gundermannas dirba ekskavatorininku rudųjų anglių kasykloje Lauzice. Užtat vakarais, po pamainos, lipa ant scenos dainuoti, ir jo muzika jaudina žmones. Jis dainuoja apie gyvenimą ir mirtį, tačiau nevengia ir politinių temų, socialinės kritikos. Devintajame dešimtmetyje už tokias asmeniškas ir autentiškas dainas daug VDR žmonių jį myli ir net garbina. Tačiau tuo pat metu dainius vis konfliktuoja su valdžios instancijomis. Gundermanno populiarumas nenublanko ir nebelikus VDR, priešingai: gerbėjų vis daugėja. Net ir 1995 m. paaiškėjus, kad Gundermannas kurį laiką buvo VDR saugumo informatorius, jo sėkmei tai beveik neturi įtakos – o jis, kad ir turėdamas geras pajamas iš muzikos, toliau kasdien dirba ekskavatorininku rudųjų anglių kasykloje. 1998m. Gerhardas Gundermannas mirė nuo insulto..

Vaidybinis filmas, 2018, Vokietija, 127 min.
Rež. Andreas Dresen

Renginį remia: Lietuvos kino centras (LKC).
Muzika kine / Goethe svečiuose: Gundermanas (Gundermann) (2018, tukmė 2:07)
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai