RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Spektaklis „Amerika pirtyje"

Arklio muziejus
Arklio muziejus ▶
Niūronių k., LT-29175 Anykščių r.
2019 m. rugpjūčio 10 d. - 14:00
Kaina - €
Renginys vyko prieš 1720 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Kviečiame į Utenos kamerinio teatro spektaklį „Amerika pirtyje“ (J. Vilkutaitis-Keturakis)! Režisierius Š. Kunickas. Rugpjūčio 10 d. 14 val. Arklio muziejaus Striukų sodyboje.

Tai legendinė J. Vilkutaičio-Keturakio komedija kuri pirmą kartą parodyta prieš 120 metų. Tai buvo PIRMASIS VIEŠAS lietuviškas vaidinimas.

Spektaklio siužetas aktualus ir šiandien. Pagrindinis veikėjas Vincas siuva pas nusigyvenusį ūkininką Bekampį. Karčemoje Vincas susitinka savo seną pažįstamą iš gimtojo kaimo, Antaną, kuris ieško mergos. Jis yra įsižiūrėjęs Bekampio duktę. Beje, Bekampiui reikia 200 rublių vekseliui išpirkti. Vincas, norėdamas pasipelnyti, imasi tarpininko vaidmens. Jis įkalbinėja Antaną paskolinti Bekampiui pinigus, nes tai „būsiąs geriausias kelias į žentus“. Agota susižavi Vinco pasakojimais apie Ameriką, pavagia ir atiduoda Vincui tėvo paskolintus 200 rublių, su kuriais abu žada pabėgti. Galop Vincas uždaro Agotą pirty ir vienas išdumia į Ameriką.
Spektaklis „Amerika pirtyje"
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai