RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Tradicinės literatūrinės Antaninės (2019)

Anykščių miestas / rajonas
Anykščių miestas / rajonas ▶
Anykščiai, Utenos apskritis, Lietuva
2019 m. birželio 13 d. - 10:00
Kaina - €
Renginys vyko prieš 1771 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Birželio 13-ąją, ketvirtadienį, – Lietuvos muziejų kelio renginys Anykščiuose, prie Šventosios, – tradicinės literatūrinės Antaninės.

10 val. Vyskupo ir A. Vienuolio skveruose kairiajame Šventosios krante rašytojus varduvininkus Antaną Baranauską ir Antaną Žukauską-Vienuolį vainikuos Anykščių moksleiviai, čia vyks teatralizuota Baranauskų šeimos ir klėtelės kelionė iš Jurzdiko į Ažupiečius, prisimenant prieš 180 metų vykusį kraustymąsi.

18 val. Antaninės tęsis Antano Vienuolio sodyboje-muziejuje dešiniajame Šventosios krante: Biržų kultūros centro folkloro ansamblis „Siaudela“ pristatys šienapjūtės programą „Man dalgela čysta pliena, pradalgėla žalia šiena“, skulptorius Kęstutis Musteikis – šieno skulptūras, o vakarą užbaigs poezija ant šieno su poetu Antanu Šimkumi. Muziejus, kviesdamas svečius, laukia vyrų, vilkinčių baltais marškiniais, ir moterų su puokštelėmis varduvininkams pasveikinti ar kraitele suneštiniam stalui.

Tradicinės literatūrinės Antaninės (2019)
Tradicinės literatūrinės Antaninės (2019)
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai