RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Tapybos ir grafikos paroda „Menininko angelas“

Anykščių Sakralinio meno centras / Angelų muziejus
Anykščių Sakralinio meno centras / Angelų muziejus ▶
Vilniaus g. 11, LT–29145 Anykščiai
2019 m. kovo 30 d. - 15:00
Kaina - €
Paroda baigėsi prieš 1820 d.!
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
2019 metų Anykščių menų centro projektas „Surask... Angelų kelias“ startuoja! Kviečiame į parodos „Menininko angelas“ atidarymą ir susitikimą su autoriais!

Paroda „Menininko angelas“ yra dviejų muziejų: Molėtų krašto muziejaus ir Anykščių Angelų muziejaus bendradarbiavimo ir draugystės priežastis. Molėtų krašto filiale, Videniškių vienuolyno muziejuje jau ne pirmais metais vykstanti paroda „Angelai“ atkeliauja į tematiškai artimą Angelų muziejaus erdvę. Paroda pritraukia žinomus Lietuvos menininkus, kurie nėra bandę kurti angelo, arba tai yra jų seniai atrasta mylima ieškojimų tema. Neeilinė aplinka su XVII amžiaus statiniais – bažnyčia ir infulato rezidencija, palaimintojo Mykolo Giedraičio asmenybė tartum savaime formuoja ir sakralią profesionalaus meno parodos strategiją bei koncepciją. Anykščių Angelų muziejaus tiesioginė tema Vakarietiškoje tradicijoje angelas – pusiau dieviška būtybė, tarpininkas ir pasiuntinys tarp Dievo ir žmogaus, kiekvieno asmens globėjas, paprastai vaizduojamas kaip sparnuota belytė, kūnišku grožiu (nors iš tiesų fizinio pavidalo neturinti) būtybė. Didžioji dalis kūrėjų laikosi šio ikonografinio kanono, papildydami jį savosiomis, personalizuotomis interpretacijomis. Kai kurių autorių pamatyti angelai yra šventi ir dvasiškai pakylėti, kitų pristatyti šmaikščiai ar ironiškai, išryškinant jų žmogiškąjį pradą, nes kaip pasakė vienas iš parodos dalyvių: „...geras žmogus juk taip pat yra angelas...“.
Tapybos ir grafikos paroda „Menininko angelas“
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai