RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Nacionalinės dramaturgijos festivalis „Pakeleivingi“ (2018) - Kauno miesto kamerinis teatras „4 Mortos“

Anykščių kultūros centras
Anykščių kultūros centras ▶
A. Baranausko a. 2, LT-29132 Anykščiai
2018 m. spalio 19 d. - 18:00
Kaina 8 €
Renginys vyko prieš 2009 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Nacionalinės dramaturgijos festivalis „Pakeleivingi“ (2018) - Kauno miesto kamerinis teatras „4 Mortos“

2018 m. spalio 11 - 14, 18 - 21 dienomis
profesionalių teatrų nacionalinės dramaturgijos festivalis „PakeleivingiAnykščių kultūros centre. PILNA „PAKELEIVINGI“ (2018) PROGRAMA!

Spalio 19 d. (penktadienį) 18.00 val. - Kauno miesto kamerinis teatras4 Mortos“. Autorius ir režisierius - Darius Rabašauskas.

Scenografė ir kostiumų dailininkė – Laura LUIŠAITYTĖ.
Muzika – Laurita PELENIŪTĖ.
Mortos: Simona BLADŽENAUSKAITĖ, Rūta KUMPIKAITĖ, Laurita PELENIŪTĖ, Jonė DAMBRAUSKAITĖ.
Spektaklyje atliekamos Gedimino ŽILIO dainos. Garsinius fonus įgrojo Tadas DEŠUKAS. 4 Mortas konsultavo medinčius Petras DABRIŠIUS.

4 MORTOS“ – vakarėlis su mirtim, paremtas lietuviška mitologija, folkloru. Tai žaidimas-ritualas, kuris sugrąžins iš feisbukinės egzistencijos į gamtos duotą prigimtį.

Mirties alsavimas – natūralus ir įprastas. Visi kažkada mirsime. Tačiau į mirtį reikia žvelgti ne su baime, o iš linksmos, šviesios pusės. Mirtis nėra pabaiga“ – sako spektaklio režisierius Darius Rabašauskas.

Folkloro tyrinėtoja, spektaklio kompozitorė Laurita Peleniūtė atkreipia dėmesį į santykio su mirtimi svarbą asmenybės formavimuisi: „Jei kiekvienas žinotume, kad šalia mūsų visada yra mūsų mirtis – asmeninė, sava, „mano mirtelė“ – išmoktume gyventi prasmingiau. Mirtis taptų ne baimės šaltiniu, o išmintimi, kuri mus lydi“ – teigia ji.

Šis spektaklis – tai pabuvimas kartu. Todėl vakarėlio apibrėžimas – jam labai tinkamas. Vakarėlis gali būti visoks, kiekvienam skirtingas, tačiau pagrindinė vakarėlio esmė – kad žmonės pabūtų kartu. „Vakarėlis su mirtim kiekvieną turėtų įkvėpti prasmingiems darbams“ – teigia režisierius Darius Rabašauskas.

Pasak režisieriaus, pagrindinė spektaklio idėja – ritualinį folklorą sujungti su šiandienine kasdienybe, šiuolaikinį humorą su tautosakiniu humoru, šimtmečiais meistriškai įžeminusiu mitinius išgyvenimus.

Trukmė 1 val. 30 min.

PILNA „PAKELEIVINGI“ (2018) PROGRAMA!
Nacionalinės dramaturgijos festivalis „Pakeleivingi“ (2018) - Kauno miesto kamerinis teatras „4 Mortos“
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai