RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Klojimo teatro popietės Arklio muziejuje (2018) - Spektaklis pagal Kazimierą Čiplį - Vijūną „Susipyko“

Arklio muziejus
Arklio muziejus ▶
Niūronių k., LT-29175 Anykščių r.
2018 m. rugpjūčio 4 d. - 14:00
Kaina - €
Renginys vyko prieš 2082 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Arklio muziejaus Striukų sodybos klojimas vasarą atgims kaip teatro scena. Jau ne pirmus metus, liepos ir rugpjūčio mėnesiais muziejaus lankytojai gali mėgautis klojimo teatrų spektakliais. Šiemet spektaklių kaip niekad gausu. Nuo Mindauginių iki Žolinės, ir kiekvieną šeštadienį vidudieniais spektakliais džiugins Traupio, Anykščių, Kupiškio, Skiemonių, Miežiškių, Troškūnų teatrų aktoriai.

Rugpjūčio 4 d
. 14 val. Arklio muziejuje svečiuosis Miežiškių kultūros centro mėgėjų teatro aktoriai, kurie parodys komediją pagal Kazimierą Čiplį - VijūnąSusipyko“. Režisierė - Jurga Švagždienė.

Spektaklis kurtas remiantis krašto tautosaka, žmonių prisiminimais. Kunigas, dramaturgas Kazimieras Čiplys tarpukariu Vijūno slapyvardžiu išleido keliolika scenos vaizdelių - švietėjiškų, didaktinio turinio mėgėjiškos dramaturgijos veikalėlių. Kaip ir daugelyje kitų jo kūrinių, pjesėje „Bobutės susipyko“ vaizduojamas 1936-ųjų Lietuvos kaimas, tačiau joje gvildenamos temos ir dabar atrodo gana aktualios. Žiūrėdami į sceną šiandienos žiūrovai gali pasijusti tarsi žvelgtų į veidrodį: kaip ir anuometiniame kaime, šiuolaikiniame pasaulyje žmonės neretai vadovaujasi gandais, skleidžia apkalbas, iš menko nieko geba nulipdyti didžiausias problemas.

Miežiškiečiai pjesę kiek pakeitė, pavyzdžiui, pykstasi spektaklyje ne bobutės, tačiau konfliktai nuo to netapo mažiau ryškūs ir… juokingi. Smagias situacijas komedijoje keičia „gyva“ liaudiška muzika ir, žinoma, viskas baigiasi gerai.
Klojimo teatro popietės Arklio muziejuje (2018) - Spektaklis pagal Kazimierą Čiplį - Vijūną „Susipyko“
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai