RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Anykščių miesto šventė (2018) - „Anykščių glėbyje“ - Kino karavanas (2018) Anykščiuose - Tom Volf „Maria Callas: savais žodžiais“ (2017, trukmė: 113 min., dok. f.)

Vyskupo Antano Baranausko paminklas
Vyskupo Antano Baranausko paminklas ▶
A. Baranausko skveras, Anykščiai
2018 m. liepos 21 d. - 23:00
Kaina - €
Renginys vyko prieš 2096 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Vyskupo skvere prie bibliotekos.

Dokumentinė biografija reikalauja tam tikro ją kuriančiojo įsikūnijimo į subjektą. Toks yra Tomas Volfas, leidžiantis pačiai Callas pasakoti savo istoriją, save reflektuoti. Filme jaudina ne tik nepaprastai graži solistės asmenybė, bet ir magiškos gyvybės įgavusi restauruota ir nuspalvinta archyvinė medžiaga.“ (A. Račaitytė)

Pirmą kartą, praėjus 40 metų po Marios Callas mirties, garsiausia visų laikų operos solistė savo nepaprastą gyvenimo istoriją pasakoja savais žodžiais. Filme naudojama anksčiau niekam nematyta archyvinė medžiaga, asmeninės nuotraukos, intymūs laiškai. Super 8 mm juosta filmuoti kadrai iš privataus gyvenimo ir reta užkulisių medžiaga pirmą kartą didžiajame ekrane rodoma su atkurtomis spalvomis. Filme sutiksite ne tik Callas, bet ir jos aplinkoje figūravusius garsius žmones Aristotle Onassį, Marilyn Monroe, Alainą Deloną, Yves‘ą Saint-Laurent‘ą, J. F. Kennedy, Luchino Visconti, Winstoną Churchillį, Grace Kelly, Elizabeth Taylor bei daugelį kitų.

Penktą kartą organizuojamą „Kino karavaną“ judėti į priekį skatina noras kokybišką, autorinį kiną padaryti lengvai prieinamą kuo platesnei, įvairaus amžiaus auditorijai, skirtingiems socialiniams sluoksniams. Supažindinant Lietuvos miestų ir miestelių gyventojus su naujausiais pripažintų kino menininkų darbais, turtinamas kultūrinis Lietuvos regionų gyvenimas ir mažinama jų socialinė atskirtis.
Anykščių miesto šventė (2018) - „Anykščių glėbyje“ - Kino karavanas (2018) Anykščiuose - Tom Volf „Maria Callas: savais žodžiais“ (2017, trukmė: 113 min., dok. f.)
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai