RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Anykščių miesto šventė (2018) - „Anykščių glėbyje“ - Lietuvos ir Prancūzijos menininkų parodos atidarymas

Anykščių koplyčia / Pasaulio anykštėnų kūrybos centras
Anykščių koplyčia / Pasaulio anykštėnų kūrybos centras ▶
Vilniaus g. 36, LT-29145 Anykščiai
2018 m. liepos 20 d. - 17:00
Kaina 0 €
Renginys vyko prieš 2105 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Liepos 20 d. (penktadienį) 17 val. Anykščių miesto šventėsAnykščių glėbyje“ metu, Koplyčioje - Pasaulio anykštėnų kūrybos centre (Vilniaus g. 36) atidaroma jungtinė Lietuvos ir Prancūzijos menininkų paroda „Susitikimas ant tilto“ („Rendez-vous sur le pont“). Paroda veiks iki rugsėjo 2 d.

Parodos dalyviai: Isidore Krapo, Cristophe Massé, Franck Garcia (Prancūzija), Arvydas Šaltenis, Lilija Puipienė, Edita Rakauskaitė, Romualdas Balinskas, Arūnas Vilkončius (Lietuva).

Renginys nemokamas! (Renginio metu bus fotografuojama, o nuotraukos talpinamos www.amenucentras.lt ir socialiniuose tinkluose)

Izidor Krapo yra gerai žinomas menininkas Prancūzijoje, daug nuveikęs kūrybos erdvėje, atraktyvi, impozantiška asmenybė, surengęs daug parodų Prancūzijoje ir kitose Europos šalyse, taip pat jo kūrybiniai projektai siekia Tunisą, Maroką. Jis teigia, kad didelę įtaką jo kūrybai be fovistų, ekspresionistų turėjo Joseph Beuys, Afrikos etno kultūra. Jo kūrybinė erdvė – tai taip pat grafika, skulptūra, autoriniai interjerai. Jurgita Ludavičienė savo straipsnyje siejo I. Krapo darbus su romėniškojo ekspresionizmo (fovizmo) tradicija. Be tapybos jis daro ir instaliacijas (gyvenimo projektas) „užkonsearvuoja“ prisiminimus stiklainiuose, uždarydamas rastus daiktus. Save I. Krapo įvardija kaip tapytoją, skulptorių ir meno „bakalėjininką“. Dainius Gintalas rašė: „ Įvairios srities I. Krapo darbuose dominuoja ryškios ekspresyvios spalvos. Anot autoriaus, būtent spalvos padeda mums apčiuopti pavidalus, jis sako, kad jeigu medis neturėtų spalvų, mes jo paprasčiausiai nematytume. Tai yra „spalvos įstatymas“, kuriuo I. Krapo vadovaujasi savo darbuose“.

Šaltinis:

https://www.7md.lt/daile/2015-06-12/Vanduo-po-tiltu-Isidore-Krapo-Lilija-Puipiene-Edita-Rakauskaite
Anykščių miesto šventė (2018) - „Anykščių glėbyje“ - Lietuvos ir Prancūzijos menininkų parodos atidarymas
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai