RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Festivalis „Devilstone“ (2018) - Trečioji diena

Dainuvos slėnis
Dainuvos slėnis ▶
Vilniaus g., Anykščiai
2018 m. liepos 14 d. - 08:00
Kaina nuo 30 €
Renginys vyko prieš 2106 d.
   
Nuotraukų: 60
DewolffFestivalio akimirkaPublika
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Festivalis „Devilstone“ (2018) - Trečioji diena

Devilstone 2018 programoje - virš 50 atlikėjų iš 14 šalių.


Jau dešimtąjį kartą Šventosios upės pakrantėje įsikūręs Dainuvos slėnis liepos 12-15 dienomis taps koncertinių bei meninių patirčių centru, pritraukiančiu tūkstančius lankytojų iš Lietuvos bei užsienio šalių. Keturiose Devilstone 2018 scenose pasirodys 33 užsienio ir 20 Lietuvos grupių bei didžėjų.

ŠEŠTADIENIS // Liepos 14


Masinė Hipnozė // Uždrausta

Festivalis „Devilstone“ (2018) - Trečioji diena

15:00 // VU Kinetinis teatras. Šokio performansas „Dualai“
18:00 // Skintense. Body suspension
20:00 // See Loud. Shibari
21:00 // Drag Queen Miss Plastica.

Dienos workshopai:
bodyart–bodypaint–make-up, piercing, piešimas, instaliacijos, kūrybinės interakcijos.

Gama scena

Festivalis „Devilstone“ (2018) - Trečioji diena

09:20 // Masterclass: Gitaros anatomija: fizika, gamyba, patarimai.


Instrumentų meistrai iš „Muzikos Laboratorijos“ studijos praves ne tik paskaitą apie fiziką, slypinčią už gitaros stygų, bet ir papasakos, kaip vieną galima greitai pasigaminti pačiam. Patarimai ir žinios tiek žaliems, tiek veteranams.

Dalyviai: Ilja Molodcov (MuzLab) ir Domas Banevičius.

10:40 // Diskusija: Radijas (ne)miręs?

Ar šiandienė muzikinė žurnalistika vis dar aktuali kaip edukacinė, informacinė, pramoginė bei muzikos skonį formuojanti medijos priemonė? Kokia jos ateitis?

Dalyviai: Povilas Šklėrius (Start FM), Gedas Audronašas (Audronaša), Marijus Berenis (anksčiau M1, dabar Lietus), Karolis Vyšniauskas (žurnalistas, NYLA podkasto autorius).

Moderuoja: Viktorija Zapalskytė (M1 Plius).

12:00 // Diskusija: Old School vs. New School: Lietuvos metalo aukso amžiaus paieškos.

Kol jaunieji Lietuvos metalo kūrėjai skina laurus užsienio leidyklose ir tarptautiniuose turuose, tol statistinis Lietuvos metalo klausytojas renkasi geriau pažįstamą, senesnę grupę. Kuo skiriasi šie du metalo istorijos periodai Lietuvoje?

Dalyviai: Vaidotas Darulis (ERDVE), Dovydas Auglys (CRYPTS OF DESPAIR, SISYPHEAN), Julius Baliutavičius (Pop ir kontrkultūros tyrinėtojas), Lina Vaštakaitė (PHRENETIX), Dainius Žičkus (DISSIMULATION).

Moderuoja: Algirdas Šapoka (Ghia).

13:20 // Diskusija: Lietuviška alternatyva: tarp popso ir pogrindžio.

Alternatyvi muzika - vienas abstrakčiausių ir daugiausiai diskusijų keliančių apibrėžimų vietiniame muzikos žodynėlyje. Kaip alternatyvi muzika suvokiama Lietuvoje, ir kur yra jos ribos?

Dalyviai: Lukas Keraitis (ABUDU), Emilija Visockaitė (nepriklausoma muzikos apžvalgininkė), Povilas Vaitkevičius (VILKDUJA, OORCHACH), Paulius Vaškas (SHEEP GOT WAXED, Džiazlaif).

Moderuoja: Valdas Lopeta (ALT Events).

15:00 // MC Growl

24:00 // Tokie blogi, kad net geri + X rated animacija [Naktinis kinas]

Šalia Gama scenos

11:30 // Futbolo turnyras

Barbablu scena

12:40 // HELLHOOKAH (Lietuva)
14:00 // NO REAL PIONEERS (Lietuva)
15:30 // COLOURS OF BUBBLES (Lietuva)
23:20 // FIRST HATE (Danija)
00:50 // BOY HARSHER (JAV)

Festivalis „Devilstone“ (2018) - Trečioji diena

Šiurkšti, intensyvi, bet be proto šokama: taip kritikai apibūdina BOY HARSHER kūrybą. Ir, reikia pripažinti, kad atgarsių pastaruoju metu daug: naujienomis apie išskirtinio skambesio duetą skalambija visi svarbiausi JAV ir Europos muzikos portalai, o dueto kūriniai dūžta viso pasaulio juoduomenės šokių aikštelėse. Ir nors kartais visiems šokiai asocijuojasi su begaline laime ir Ibizos šviesa, čia netrūksta paradoksalių emocijų - ramybės, liūdesio, tamsos ir chaoso. Būtent įvairialypė BOY HARSHER jausmų paletė, itin emocingi ir trankūs gyvi pasirodymai įvardijami kaip stipriausi šio kūrybinio dueto koziriai.

02:20 // VILKDUJA (Lietuva)

Festivalis „Devilstone“ (2018) - Trečioji diena

Vilkduja“ - Lietuvos muzikos grupė, įkurta 1999 m. Jos atliekama muzika apibūdinama kaip industrial-folk, dark ambient, neofolk. Įkūrėjas ir vienintelis nuolatinis grupės narys - Povilas VaitkevičiusPoPo“ (kiti jo projektai - Lauxna Lauksna, Oorchach).

Grupės pavadinimas kilo nuo vienoje sakmėje vilkduja įvardintos prieblandos. „Vilkdujos“ kūryboje jungiami „šalti“ elektroniniai ritmai, noise elementai ir neįprasti, maginiai tekstai.

Rytų scena

17:25 // MAGGOT HEART (Švedija)
18:40 // TUSKY (Nyderlandai)
20:10 // DEWOLFF (Nyderlandai)

Festivalis „Devilstone“ (2018) - Trečioji diena

Broliai Van de Poel‘ai su draugeliu grupę DEWOLFF įkūrė dar būdami visiški paaugliai, tačiau jaunuolių talentas bei energija buvo kaipmat įvertinti. Per daugiau nei dešimtmetį užaugo ne tik kolektyvo muzika, bet ir jų populiarumas. Šiandien DEWOLFF pasižymi intriguojančiais, pašėlusiais ir intensyviais gyvais pasirodymais, kurių metu publiką iš vietų kelia klasikinis psichodelinis blues-rokas, jungiantis šios dienos tendencijas bei nemarią klasiką.

21:50 // BRUTUS (Belgija)

Festivalis „Devilstone“ (2018) - Trečioji diena

Belgų trijulė BRUTUS vadinama stratosferinio punk‘o grupe. Nė velnio neįsivaizduojame, ką tai galėtų reikšti, tačiau ši kompanija yra vienas karščiausių šio sezono hitų! Nors BRUTUS muzika stebina savo emocionalumu, hardcore agresyvumu, post-rokinėmis gitarų partijomis, esminė figūra čia - dainuojanti būgnininkė Stefanie, galinti prikaustyti dėmesį, net jei šalia vyktų žemės drebėjimas.

23:30 // ICEAGE (Danija)

Festivalis „Devilstone“ (2018) - Trečioji diena

Ledynmetis - tai ne vien išmirę mamutai. Jis romantiškas, maištingas, naivus. Kopenhagos pankėzai įkūrė ICEAGE dar būdami moksleiviai, todėl debiutinė kūryba skendo jaunatviškame punk roko šėlsme. Įgimtas kūrybiškumas, imlumas paieškoms ir intuicija geram skoniui į grupės muziką įnešė amerikietiško indie vėjų, britiško stačiokiškumo ir melancholiškų post-punk ar noise roko bruožų. Talentas kaipmat įvertintas - visi trys iki šiol grupės pristatyti studijiniai albumai buvo nominuoti geriausių Europos metų albumų kategorijoje „Impala“ apdovanojimuose.

Vakarų scena

16:30 // ERDVE (Lietuva)
17:50 // PILLORIAN (JAV)
19:10 // NIGHT DEMON (JAV)
20:40 // SKELETONWITCH (JAV)
22:20 // DR. LIVING DEAD! (Švedija)

Festivalis „Devilstone“ (2018) - Trečioji diena

Švedai DR.LIVING DEAD! Susikūrė prieš dešimtmetį - tuo metu, kai thrash metalo banga pradėjo vėl vilnyti. Kai kurie kolektyvo nariai net nežinojo, jog dalyvauja „grupės“ eksperimente, tad viskas galėjo pakrypti ir nesėkminga vaga. Galėjo, bet nepakrypo. Geriausiais thrash metalo rifais bei hardcore bruožais grįsta muzika, ir išskirtinis įvaizdis - po kaukolinėmis kaukėmis slepiami veidai - švedams greitai pelnė dėmesį. Jau pirmosios daktarų demo buvo pripažintos kaip geriausi mėnesio leidiniai įvairiuose medijos šaltiniuose.

00:00 // ROTTING CHRIST (Graikija)

Festivalis „Devilstone“ (2018) - Trečioji diena

Tai neabejotinai žymiausia ir populiariausia visų laikų Graikijos sunkiosios scenos grupė! Tuo metu, kai pasaulyje į pirmas eiles veržėsi nuožmūs Norvegijos juodojo meno atstovai, pietūs turėjo savo atkirtį - ROTTING CHRIST. Tai grupė, formavusi regiono skambesį ir per dešimtmečius veiklos užsitarnavusi legendos statusą. Pirmieji kolektyvo albumai iki šiol vadinami nemaria ekstremalios muzikos klasika, iki šių dienų nepraradę savo platininės vertės. Kol didžioji dalis pirmosios kartos juodmetalio grupių nesėkmingai bando atkartoti šlovinguosius laikus, ROTTING CHRIST iki šių dienų išlieka aktualūs, novatoriški ir įdomūs.

Kablys

13:00 // Galvūzai

01:30 // Direktorius (Lietuva)
02:30 // Dollkraut (Nyderlandai)

Festivalis „Devilstone“ (2018) - Trečioji diena

Pascal Pinkert, kuris stovi už DOLLKRAUT yra tolerantiškas veikėjas, bet vieno dalyko jis pakęsti negali - būti nuspėjamu. Todėl dešimt metų jis rinko kuo platesnę muzikinę kolekciją ir zulino savo prodiuserio įgūdžius - iki tiek, kad net pats nežino, kas laukia toliau. DIY kultūros šalininkas ir retro skambesio entuziastas, DOLLKRAUT atveria vartus iš šiandien į velniaižinkada, bet seniai. Bet ne per daug seniai - į tuos laikus, kai netrūko elektronikos, gero grūvo, drąsos eksperimentuoti ir jungti į vieną gyvą bei negyvą. Tobulas keistų filmų ir dar keistesnių šokių naktų garso takelis, kurio kūrėją Lietuvos publika jau pripažino - ir Kablyje, ir Devilstone.

04:30 // Interiors (Lietuva)

Viso festivalio metu

Monster Energy zona
. Apie riedlenčių ir dviračių kultūrą. STILL BMX ir skateboard profesionalai, riedlenčių perdirbimo dirbtuvės „Commune DIY“, „Core Indoor“ riedlenčių pamokos. Naktiniai afterpačiai.

Red Light Barbers. Apkirps ir nuskus.

Hobbyshop. Nuo paprastųjų šaškių iki japoniškų galvosūkių + stalo tenisas + visokiausi stalo ir lauko žaidimai.

Kokteilių baras pliaže.

Bilietai

Pasiimk savo bilietą iki festivalio, sutaupysi: DEVILSTONE BILIETAI


Festivalis „Devilstone“ (2018) - Trečioji diena

Festivalis „Devilstone“ (2018) - Trečioji diena
Festivalis „Devilstone“ (2018) - Trečioji diena
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai