RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Festivalis „Devilstone“ (2018) - Antroji diena

Dainuvos slėnis
Dainuvos slėnis ▶
Vilniaus g., Anykščiai
2018 m. liepos 13 d. - 08:00
Kaina nuo 30 €
Renginys vyko prieš 2077 d.
   
Nuotraukų: 93
Vakarų scena (Penktadienis)PublikaSraigės efektas
Videoklipų: 1
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Festivalis „Devilstone“ (2018) - Antroji diena

Devilstone 2018 programoje - virš 50 atlikėjų iš 14 šalių.


Jau dešimtąjį kartą Šventosios upės pakrantėje įsikūręs Dainuvos slėnis liepos 12-15 dienomis taps koncertinių bei meninių patirčių centru, pritraukiančiu tūkstančius lankytojų iš Lietuvos bei užsienio šalių. Keturiose Devilstone 2018 scenose pasirodys 33 užsienio ir 20 Lietuvos grupių bei didžėjų.

PENKTADIENIS // Liepos 13


Masinė Hipnozė // Uždrausta

Festivalis „Devilstone“ (2018) - Antroji diena

13:00 // Joan Cornellà expo atidarymas Anykščių rajono viešojoje bibliotekoje (Vyskupo skveras 1)
15:00 // Poezijos slemas „Žodis tau į daržą“
18:00 // See Loud. Shibari
21:00 // Panos ir vienas bičas. Šokio spektaklis „Pyst“

Dienos workshopai
: bodyart–bodypaint–make-up, piercing, piešimas, instaliacijos, kūrybinės interakcijos.

Gama scena

Festivalis „Devilstone“ (2018) - Antroji diena

10:00 // Masterclass: Nuo pogrindžio iki studijos: būgnininko kelias ir kaip juo eiti.

Daugiametę grojimo scenoje bei darbo įrašų studijoje turintis Augustinas Bėkšta (JUODVARNIS, PHRENETIX) dalinasi svarbiausiais savo bagaže sukauptais patarimais. Pokalbis apie grojimą ir negrojimą, klausą ir žvilgsnį, smūgį ir grožį.

Dalyviai: Augustinas Bėkšta (JUODVARNIS, PHRENETIX, MuzLab).

11:20 // Diskusija: Devilstone: 10 metų Anykščiuose.

Minėdami dešimtmetį, Devilstone komandos nariai susiburia pokalbiui apie festivalio ištakas, žanrų bei publikos kaitą, kūrybinius sprendimus, vertybes, iššūkius ir ateities tikslus. Apie visa tai - iš skirtingų perspektyvų, leidžiant susipažinti su komanda.

Dalyviai: ALT Events komanda.

Moderuoja: Valdas Lopeta (ALT Events).

12:40 // Diskusija: Kodėl atgimsta muzika fizinėje laikmenoje?

Žiniasklaida ir verslininkai vis daugiau kalba apie sprogusius vinilinių plokštelių ir net kasečių pardavimus, tačiau ar tai išties atgimęs muzikos klausymo formatas, ar tik dar viena mada?

Dalyviai: Andrzej Bong (Suru Records), Paulius Sartatavičius (LATGA muzikos kūrinių skyriaus vadovas), Dovydas Bluvšteinas (Zona), Algirdas Šapoka (Ghia), Arnas Gataveckas (Discotag).

Moderuoja: Motiejus Ramašauskas (Music Export Fund).

14:00 // Diskusija: Juodojo metalo fenomenas Lietuvoje.

Kas lėmė tai, jog juodojo metalo grupės Lietuvoje sudaro didesnę viso pogrindinio metalo dalį, o žymiausiomis mūsų šalies grupėmis įvardijamos būtent šį žanrą grojančios?

Dalyviai: Dainius Prakapavičius (Nekrokatarsis, LIVING ALTAR), Vytautas Stankus (NAHASH), Simonas Jurkevičius (LUCTUS), Audrius Šimkūnas (POCCOLUS, SALA), Kristijonas Urlakis (ARGHARUS).

Moderuoja: Tomas Paulauskas (Audronaša).

15:30 // Oro gitaros

24:00 // Tokie blogi, kad net geri + X rated animacija [Naktinis kinas]

Paplūdimys

12:00 // Paplūdimio tinklinis

Barbablu scena

12:40 // FRANK FITTS (Lietuva)
14:00 // SRAIGĖS EFEKTAS (Lietuva)
15:30 // BA. (Lietuva)
22:30 // SONIC JESUS (Italija)
00:20 // THE KVB (UK)

Festivalis „Devilstone“ (2018) - Antroji diena

Duetas THE KVB šiandien vilnija tamsios, šaltos elektronikos bangomis ir raško augančio populiarumo vaisius. Muzikos autorius Nicholas bei vizualinio meno kūrėja Kat bendrą kalbą randa ne tik scenoje, bet ir asmeniniame gyvenime - muzikantai teigia, jog būtent glaudus ryšys bei supratimas leidžia THE KVB nukreipti aiškia ir vieninga kryptimi.

02:00 // DIE WILDE JAGD (Vokietija)

Festivalis „Devilstone“ (2018) - Antroji diena

Yra tokių kūrėjų, kuriuos išgirsti ir iškart užfiksuoji - jie iš Vokietijos. Pastabesnė ausis su niekuo kitu nesumaišys tos motorinės ritmikos, precizikos ir gebėjimo jungti viso pasaulio garsus į vieną tikslią matematinę struktūrą. Kilę iš kraut scenos lopšio Diuseldorfo, DIE WILDE JAGD kuria, kaip patys įvardija, medžioklės muziką: kartais neramią, gaivališką ir skambančią kaip pelkė ar tamsus miškas, bet visąlaik žadinančią pirminį, primatišką žmogišką pradą.

Rytų scena

17:00 // CHRONUS (Švedija)
18:30 // ROPE SECT (Vokietija)
20:00 // HÄLLAS (Švedija)
21:35 // YURI GAGARIN (Švedija)

Festivalis „Devilstone“ (2018) - Antroji diena

Net jei nesate girdėję apie šią švedų grupę, vien jos pavadinimas pasakys daugiau nei galima tikėtis - YURI GAGARIN. Tai muzika, dedikuota ir įprasminanti beribes kosmoso platybes, paslaptingumą, egzistencinę vienatvę tarp tamsiosios materijos voratinklių. Grupė tiki, jog žmonija per artimiausią dešimtmetį jau skraidys į Marsą, todėl pasiruošusi šiam reikalui sukurti patį tinkamiausią garso takelį. Ir YURI GAGARIN jau pakeliui - fanai Gioteburgo penketuko muzikos įspūdį apibūdina kaip skrydį kosminės raketos viduje.

23:10 // LES DISCRETS (Prancūzija)

Festivalis „Devilstone“ (2018) - Antroji diena

Muzika išreiškia vaizdus, o vaizdai išreiškia muziką. Tokiu motto sėkmingai išgarsėjo Prancūzijos iliustratoriaus Fursy Teyssier ir Audrey Hadorn projektas LES DISCRETS. Nors nuo debiutinio albumo dar nepraėjo nė dešimtmetis, bet prancūzai - ilgamečiai post-juodmetalio scenos lyderiai, nustebinę pasaulį anksčiau negirdėtu muzikinių žanrų mišiniu ir įsitvirtinę viso judėjimo priešakyje.

Vakarų scena

16:40 // OSSASTORIUM (Lietuva)
18:00 // IMPLORE (Vokietija)
19:20 // LUCTUS (Lietuva)
20:40 // AU-DESSUS (Lietuva)
22:00 // TRIBULATION (Švedija)

Festivalis „Devilstone“ (2018) - Antroji diena

Dažnai atskalūnai, eksperimentuotojai ir tradicijų laužytojai malami į miltus ir numetami amžinam dulkėjimui į kampą. Tik ne TRIBULATION! Užgimusi pasaulinio mirties metalo lopšyje - Švedijoje - ši grupė nuo pat pradžių buvo išsišokėliai ir į death / black žanrą įnešė naujų vėjų. Negana to, su trečiuoju albumu kolektyvas konservatyvų skambesį atskiedė neregėtomis heavy metalo bei gotikos srovėmis, ir... grupės populiarumas kaipmat šovė į naujas aukštumas!

23:40 // MARDUK (Švedija)

Festivalis „Devilstone“ (2018) - Antroji diena

MARDUK – tai ne tik Švedijos juodžiausio metalo legenda, bet ir kertinius žanro bruožus įkūnijantis kolektyvas! Aukščiausio babiloniečių dievo vardą pasiskolinusios grupės sėkmė nėra atsitiktinė – įkūrėjas Morgan Håkansson tikslingai siekė groti pačią nuožmiausią ir agresyviausią metalo formą. Nieko keisto, jog būtent intensyvus, beprotiškai greitas ir šventvagiškas MARDUK skambesys yra esminis ketveriukės koziris.

Kablys

01:00 // Lockroix (Lietuva)
02:00 // An-I (JAV/Vokietija)

Festivalis „Devilstone“ (2018) - Antroji diena

Kiek žinote atlikėjų, kurie į vieną masę lydytų devintojo dešimtmečio postpanką, no-wave ir griežtą techno? Tikėtina, kad nežinote nė vieno. Tačiau šį trūkumą ištaisysite Kablio scenoje susipažinę su niujorkiečio Doug Lee šviežiausiu alter ego - AN-I. Anksčiau jis išgarsėjo dėl savo įtakos mutant-disco scenai ir dėl daugybės kolaboracijų su tokio kalibro atlikėjais kaip SILENT SERVANT. Dabar, dabar viskas kitaip. Distopiniai peizažai, kupini marširuojančių robotų, chaoso gaivalų ir elektroninio totalitarizmo - tokie šiandien AN-I setai. Atkreiptinas dėmesys į faktą, kad pagal juos dar ir šokti galima.

04:00 // Caroil (Lietuva)

Viso festivalio metu

Monster Energy zona
. Apie riedlenčių ir dviračių kultūrą. STILL BMX ir skateboard profesionalai, riedlenčių perdirbimo dirbtuvės „Commune DIY“, „Core Indoor“ riedlenčių pamokos. Naktiniai afterpačiai.

Red Light Barbers. Apkirps ir nuskus.

Hobbyshop. Nuo paprastųjų šaškių iki japoniškų galvosūkių + stalo tenisas + visokiausi stalo ir lauko žaidimai.

Kokteilių baras pliaže.

Bilietai

Pasiimk savo bilietą iki festivalio, sutaupysi: DEVILSTONE BILIETAI

Festivalis „Devilstone“ (2018) - Antroji diena

Festivalis „Devilstone“ (2018) - Antroji diena
Festivalis „Devilstone“ (2018) - Antroji diena
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai