RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Teatralizuotas koncertas „Apie žvėris ir žmones“

Anykščių Sakralinio meno centras / Angelų muziejus
Anykščių Sakralinio meno centras / Angelų muziejus ▶
Vilniaus g. 11, LT–29145 Anykščiai
2017 m. gruodžio 19 d. - 17:30
Kaina 0 €
Renginys vyko prieš 2313 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Gruodžio 19 d. (antradienį) 17:30 val. Angelų muziejuje - Sakralinio meno centre (Vilniaus g. 11) skambės kompozitoriaus Antano Kučinsko muzikėčios pagal Kristijoną DonelaitįApie žvėris ir žmones“. Jas atliks aktorius Andrius Bialobžeskis (skaitovas), kamerinis ansamblis „Vilniaus arsenalas“: Laima Šulskutė (fleita), Rolandas Romoslauskas (altas), Sergejus Okruško (klavesinas), Oliveris Ramonas (kontrabosas), Saulius Auglys (mušamieji).

Apie žvėris ir žmones“ - tai teatralizuotas muzikinis kūrinys, kuris žanriškai galėtų būti įvardinamas kaip muzikėčios (muzikinės pasakėčios). Literatūrinei šio sumanymo inspiracijai pasitarnavo Kristijono Donelaičio pasakėčios, kurios nepelnytai šiandien užgožtos Metų. Pasitelkęs modernią muzikos kalbą kompozitorius siekia naujai pažvelgti į K. Donelaičio pasakėčias, traktuojant jas ne kaip istorinį artefaktą, o kaip paradoksaliai drąsią ir aktualią mūsų laikams medžiagą. Kiekvieną muzikėčią užbaigia moralai - aktoriaus monologai. Visą kūrinį įrėmina intordukcija ir koda, kurioje panaudota video projekcija su dailininko Giambattista della Porta (15351615) piešiniais.

Kompozitorius Antanas Kučinskas (g.1968 m.) - Ukmergės muzikos mokyklos absolventas, šiuo metu Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorius, daugybės kamerinių, orkestrinių kūrinių bei muzikos dramos spektakliams autorius.

Koncerto rengėjas - VšĮ Naujosios muzikos komunikacijos centras.

Rėmėjas - Lietuvos kultūros ministerija.
Teatralizuotas koncertas „Apie žvėris ir žmones“
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai