RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

2017 metų plenero „Sūduvių žemė. Gimtinės“ tapybos parodos atidarymas

Anykščių kultūros centras
Anykščių kultūros centras ▶
A. Baranausko a. 2, LT-29132 Anykščiai
2017 m. spalio 4 d. - 08:00
Kaina 0 €
Renginys vyko prieš 2394 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Anykščių ir Vilkaviškio kultūros centrų kūrybinis bendradarbiavimas tęsiasi. 2017 vykusio plenero „Sūduvių žemė. Gimtinės“ profesionalių dailininkų parodą spalio 3 dieną į Anykščių kultūros centrą  atvežė Vilkaviškio kultūros centro direktorė Renata Medelienė. Maloniai laukiame anykštėnų ir miesto svečių parodoje.

Kūrybinis pleneras Vilkaviškio krašte „Sūduvių žemė. Gimtinės“ su pertraukomis organizuojamas nuo 2005 metų. Trumpam tėviškėn sugrįždavo visas būrys jaunosios kartos menininkų: būsimųjų dizainerių, architektų, keramikų. Gamta ir aplinka tapo pagrindiniu jų ieškojimų ir kūrybos šaltiniu. Pagrindinis menininkų siekis – atskleisti tos vietos ypatumus: itin glaudžią kaimo žmonių socialinę aplinką, kasdienybę, buitį ar kultūrinį paveldą. Jie tapė, fotografavo, kūrėjų rankoms pakluso ir molis, ir metalas, todėl parodose atsispindėdavo skirtingi žanrai nuo tapybos iki vitražų. Per šį laikotarpį išžvalgytos Bartninkų, Pajevonio, Vištyčio, Gražiškių apylinkes.

2017 m. pleneras „Sūduvių žemė. Gimtinės“ tampa mobilesnis, reprezentatyvesnis ir koncentruojasi Sūduvos krašto kultūrinio tapatumo paieškose. Į gimtinę po ilgos pertraukos sugrįžo dailininkė Lilija Puipienė, kuri kartu su savimi atsiviliojo ir kitus vyresniosios kartos bičiulius: Audronę Petrašiūnaitę, Eleną Balsiukaitę – Brazdžiūnienę, Editą Dalią Rakauskaitę, Dovydą Alčauskį, Artūrą Mitiną, Eglę Petrašiūtę.

Įspūdžiai ir potėpiai atgulė į drobes. Vieniems atmintin įsirėžė suvalkietiškų raštų margumas ir lelijos, kitus jaudino žmogaus būties fragmentiškumas, tretieji niekaip negalėjo pabėgti nuo vaikystės prisiminimų.

Tikimės, kad ir vėliau visus dailininkus lydės gimtinės (savo ar parsivežtos iš „Sūduvių žemės“) įvaizdis ir įsirėš ne tik į sąmonę, bet ir atgims subrandintuose paveikslų cikluose.

Dėkojame Vilkaviškio kultūros centro direktorei Renatai Medelienei už suteiktą galimybę pasigėrėti plenero metu nutapytais paveikslais.
2017 metų plenero „Sūduvių žemė. Gimtinės“ tapybos parodos atidarymas
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai