RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Kūrybinių industrijų festivalis „CERAMIC FEST LT“ (2017) - Baigiamasis festivalio renginys

Anykščių menų inkubatorius / Menų studija
Anykščių menų inkubatorius / Menų studija ▶
J. Biliūno g. 53, LT-29110 Anykščiai
2017 m. rugsėjo 8 d. - 18:30
Kaina 0 €
Renginys vyko prieš 2422 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Kūrybinių industrijų festivalis „CERAMIC FEST LT“ (2017) - Baigiamasis festivalio renginys

CERAMIC FEST LT
- tai jau trečiasis kūrybinių industrijų festivalis skirtas keramikos menui.

Šių metų rugsėjo 8 d. 18:30 vyks baigiamasis kūrybinių industrijų CERAMIC FEST LT vakaras, kurio metu pasirodys šiuolaikinio cirko atstovas JOAN CATALA bei teatrališkoji grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“.

PELAT | Joan Català (Ispanija)

Monospektaklis | trukmė 40 min.
idėjos autorius, režisierius ir atlikėjas Joan Català | konsultacijos Roser Tutusaus, Melina Pereyra, Jordi Casanovas, David Climent , Pablo Molinero (Los corderos)

Kūrybinių industrijų festivalis „CERAMIC FEST LT“ (2017) - Baigiamasis festivalio renginys

PELAT
– tai, spektaklis naikinantis ribas tarp šokio, cirko, teatro ir performanso, tarp auditorijos ir pasirodymo. Naujai perdirbtos tradicinės technikos, asmeniniai prisiminimai ir ypatinga interakcija su žiūrovu sukuria nuolat kintantį ir kaskart unikalų pasirodymą. „Pelat“, anot autoriaus, yra „eksperimentas, kuris tapo spektakliu“. Pasirodymo išskirtinumas slypi žiūrovų įtraukime: kaip sako pats Joan Catala, jo tikslas yra priminti žmonėms kolektyvinio darbo vertę ir į šviesą sugrąžinti rankų darbą, amatą, o ne technologijas. Spektaklio metu atlikėjas, bendraudamas su publika, pirmiausia ją grąžina į protėvių laikus, kuriuose žmonės dirbdavo žemę, į darbą dėdami didžiules fizines pastangas. Spektaklio choreografijoje taip pat gausu Katalonijos kultūrines tradicijas atspindinčių elementų, vienas iš jų – žmonių piramidės statymas reikalaujantis begalinio pasitikėjimo ir nenutrūkstamo bendradarbiavimo. Piramidės statymui čia tarnauja didžiulis medinis rastas, virvės ir… keletas atsitiktinių žiūrovų. Sulaikiusiai kvapą auditoriai tenka stebėti besąlygišką menininko atsidavimą nepažįstamųjų rankomis, lipant į vien jų laikomo rasto viršūnę.

Barselonoje gimęs Joan Català save vadina smalsiu tyrinėtoju, besidominčiu plastikos ir judesio menais, kuriuose komunikuoja kūnas ir objektai. Sceną Joan supranta kaip erdvę žmonių, objektų ir aplinkos dialogams, kur darbo ir žaidimo elementai susijungia su kiekvieno iš mūsų patirtimis ir idėjomis. Joan mokėsi šiuolaikinio šokio, fizinio teatro ir klounados pas įvairius profesionalus, nuo 2005-ųjų įvairiuose teatruose ir festivaliuose pasirodydavo kartu su trupėmis, o nuo 2012 pradėjo kurti vienas. Koncentruodamasis į asmeninę scenos menų perspektyvą, orientuotą į gatvės ir urbanistines erdves, 2013-aisiais pirmą kartą pristatė „Pelat”.



ANTIKVARINIAI KAŠPIROVSKIO DANTYS

Kūrybinių industrijų festivalis „CERAMIC FEST LT“ (2017) - Baigiamasis festivalio renginys

Grupės pavadinimas ir kūryba „linksmai beprotiškos“ muzikos mėgėjų ausis kutena jau nuo 2006 m. Du bičiuliai, nusprendė kurti grupę ir ilgai nesvarstę, pasirinko gamtoje natūraliomis sąlygomis nesutinkamą žodžių kombinaciją, sukeliančią ilgalaikę migreną gilios prasmės ieškotojams – „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“.

„Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ – muzikos stereotipus laužanti vilniečių grupė. Reaguodami į šių dienų gyvenimo ritmą ir atakuodami stipria energetika bei aktyvumu, muzikantai sudaro tai romantikų, tai chuliganų įspūdį. Polka, postpunk’as ir mariarchi, širdį draskančios baladės ir psichodelinės reprizos padeda apdainuoti šių dienų aktualijas – nusikalstamumą, buitines realijas, absurdišką madų vaikymąsi ir, žinoma, meilę.


Festivalio rėmėjai: Kultūros taryba, Anykščių rajono savivaldybė;
Festivalio draugai: Menų spaustuvė, VDA keramikos katedra, Anykščių regionio parko direkcija;
Festivalio informaciniai rėmėjai: regioninis naujienų portalas „Anykšta“;
Kūrybinių industrijų festivalis „CERAMIC FEST LT“ (2017) - Baigiamasis festivalio renginys
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai