RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Sattiriya klasikinio Indijos šokio pristatymas su pamoka pradedantiesiems

Anykščių menų inkubatorius / Menų studija
Anykščių menų inkubatorius / Menų studija ▶
J. Biliūno g. 53, LT-29110 Anykščiai
2017 m. rugpjūčio 22 d. - 15:00
Kaina - €
Renginys vyko prieš 2433 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Anykščių menų inkubatoriaus erdvėse rugpjūčio 22 dieną 14.00 val. vyks projekto „Sanksritk Mandala III“ rezidentės Kakoli Pathak klasikinio indų šokio Sattriya pamokos jaunimui. Tai puiki galimybė ne tik susipažinti su unikaliu ir gilias tradicijas turinčiu šokio menu, bet ir iš arti prisiliesti prie Indijos dvasios ir kultūros.
 
Kakoli Pathak (g. 1983) – Sattriya stiliaus šokio menininkė, kurianti ir gyvenanti šiaurės rytų Indijoje, Guvahatyje (Asamo valstija). Nuo ankstyvos vaikystės susidomėjusi šokiu ir muzika, profesionalaus šokio mokėsi pas žymius klasikinio Sattriya stiliaus mokytojus choreografus Padmashree Nrityacharya Shri Jatin Goswami ir Shri Provakar Goswami. 2005 metais baigė penkerių metų trukmės šokio studijas Asom Sattra Mohasabha mokykloje. 2008 metais laimėjo Indijos kultūros ministerijos stipendiją ir stažavosi Delyje. Kakoli pasirodymai surengti Delyje, Mumbajuje, Kalkutoje, Guvahatyje ir kituose Indijos miestuose. Šiuo metu menininkė aktyviai dalyvauja įvairiuose kūrybiniuose Sattriya šokio projektuose, organizuoja ir veda šokio pamokas.
 
Sattriya – klasikinis Indijos šokis, kilęs iš šilku ir arbata garsėjančio šiaurės rytų krašto Asamo. Šokio ištakos siekia XV amžių ir skirtingai nei kiti tradiciniai Indijos šokiai, Sattriya stilius ir technika iki šių dienų liko nepakitusi. Sattriya stilius – tai šokis, susiliejęs su dramos menu, kurį sukūrė ir išpopuliarino žymus Asamo mokslininkas, poetas, dramaturgas ir religijos reformatorius Srimanta Sankardev. Šokis buvo atliekamas vienuolynų šventyklose, vadinamose sattras, ir skirtas religinėms praktikoms bei dievo garbinimui.
 
Rugpjūčio 22 d., 14.00 val.
Pamokų trukmė 2 val.
Renginį organizuoja VšĮ „Kūrybos ratas“ ir Anykščių menų inkubatorius. „Sanskritik Mandala III“ rezidencijų projektą remia Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos kultūros ministerija. Daugiau informacijos Tamara Artajeva, sanskritikmandala@gmail.com, 8 683 09669.
Sattiriya klasikinio Indijos šokio pristatymas su pamoka pradedantiesiems
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai