RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Spektaklis „Čičinskas“

Arklio muziejus
Arklio muziejus ▶
Niūronių k., LT-29175 Anykščių r.
2017 m. rugpjūčio 15 d. - 14:00
Kaina - €
Renginys vyko prieš 2446 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Anykščių kultūros centro teatro spektaklyje Kosto Ostrausko pjesėje Čičinskas“ (rež. Jonas Buziliauskas) pristatomas XVII a. reformatas Vladislovas Sicinskis. Tėvynės išdaviku jau po mirties apšauktas V.Sicinskis, manoma, buvo palaidotas Upytėje, šalia reformatų bažnyčios buvusioje koplyčioje - mauzoliejuje ar bažnyčios rūsyje. Evangelikų reformatų bažnyčią perėmus katalikams palaikai galėjo būti išstatyti pajuokai.

Spektaklio veiksmas vyksta Upytės bažnyčios požemyje, kuriame laikomas nepalaidotas lavonas ir apie jį sklando keistos kalbos. 1864 m. generalgubernatorius Muravjovas pasiunčia pulkininką Sobolevskį apžiūrėti Čičinsko lavono. Į požemį pulkininkas ateina lydimas zakristijono ir meilužės. Kostas Ostrauskas viename interviu sakė : „Realistinis Čičinskas man nerūpi. Ar naudojausi kokia istorine medžiaga? Aišku, šiek tiek reikėjo susipažinti, ypač su legendomis apie Čičinską, kurių yra tiesiog gyvas galas“. Spektaklio kūrėjai, remdamiesi Čičinsko asmenybe, bando gvildenti asmenybės daugiaplaniškumo temą, kada žmogus tikras ir kada jis vaidina. Kodėl žmogus nori pasirodyti prieš kitus, ne tokiu koks yra iš tikrųjų. Kaip sunku būti kaltinamam nebūtais dalykais, o gal sunkiau būti nereikalingu ir užmirštu..
Spektaklis „Čičinskas“
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai