RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Anykščių miesto šventė (2017) - „ŠvenČIA ANYKŠČIAI“ - Vakaro koncertas - „Laiptai“, „Pelenai“, „BIX“, DJ Monsta

Dainuvos slėnis
Dainuvos slėnis ▶
Vilniaus g., Anykščiai
2017 m. liepos 22 d. - 20:00
Kaina 0 €
Renginys vyko prieš 2469 d.
   
Nuotraukų: 44
Grupė „Laiptai“Koncerto akimirkaKoncerto akimirka
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Liepos 22 d. 20:00 val. Vakaro koncertas: grupės „Laiptai“, „Pelenai“, „BIX“, DJ Monsta, FEJERVERKAS Dainuvos slėnyje.

Anykščių miesto šventė (2017) - „ŠvenČIA ANYKŠČIAI“ - Vakaro koncertas - „Laiptai“, „Pelenai“, „BIX“, DJ Monsta

Grupė BIX tituluojama viena ilgiausiai gyvuojančių grupių Lietuvoje. Jėga ir energija, uždegančios melodijos ir šėlstanti minia – taip būtų galima apibūdinti roko veteranus. BIX susikūrė 1987 metais Šiauliuose. Tik byrant Sovietų Sąjungai jaunos ir maištingos dvasios muzikantai turėjo itin palankias sąlygas išpopuliarėti kaip roko žanro atstovai. Vos po kelių metų tuometinis muzikantų septynetukas spėjo užkariauti didžiausias Lietuvos koncertines sales bei stadionus. Netrukus sekė koncertiniai turai vakarų Europoje ir netgi Amerikoje. Grupė turi, kuo didžiuotis, devyniasdešimtųjų pradžioje BIX lipo ant scenos su tuo metu dar nespėjusiu išgarsėti grupės „Nirvana“ kolektyvu.

Daug koncertuojantys „bixai“ 1991 metais išleidžia debiutinį studijinį albumą „Akli kariai“. Po metų dienos šviesą išvysta tokie darbai kaip „La Bomba“, „Doozgle“, „Tikras garsas“, „7“, „Žiurkių miestas“ ir WOR’S. Kai kurie iš šių albumų turėjo tiek lietuviškų dainų, tiek angliškų tekstų, bandant prisitaikyti taip „bixus“ pamėgusiai užsienio rinkai. 1996 metai buvo pokyčių ir nuopelnų laikas – grupė atsisakė iki tol buvusių pučiamųjų instrumentų ir už prieš tai buvusius metus prestižiniuose „Bravo“ muzikiniuose apdovanojimuose susižeria beveik visų nominacijų laurus.

1997 metais likęs kvartetas padaro muzikinę pertrauką. BIX rečiau koncertuoja bei kuriam laikui užveria studijos duris. Grupės nariai pradeda dalyvauti įvairiuose meno bei muzikiniuose projektuose. 2008 metais BIX išleidžia geriausių dainų rinkinį „XX. I dalis“.

Šiuo metu grupę sudaro Saulius Urbonavičius-Samas, Gintautas Gascevičius, Tadas Žukauskas ir Aurimas Povilaitis. 2015 metai yra naujas lūžio taškas „BIX“ muzikiniame kelyje. Grupė vėl aktyviai leidžia laika studijoje, koncertuoja didžiausiuose Lietuvos festivaliuose ir paruošia didžiulio susidomėjimo sulaukusį naujų kūrinių albumą „Bix Ray“.

Anykščių miesto šventė (2017) - „ŠvenČIA ANYKŠČIAI“ - Vakaro koncertas - „Laiptai“, „Pelenai“, „BIX“, DJ Monsta

Grupė „Pelenai“ susikūrė 1996 m. Grupės nariai profesionalūs muzikantai, visi turintys muzikinį išsilavinimą ir prieš ateinat į grupę „Pelenai“ grojo kitose žinomose Lietuvos grupėse („Sledge Hammer“, „Blues Makers“, „Faktas“, „Volis“, su atlikėju Gyčiu Paškevičiumi ir t.t.). Nuo pat pradžių grupę lydėjo sėkmė. Jau pirmas pasirodymas 1997 metų populiariame vasaros festivalyje „NIDA ‘97“ buvo sėkmingas. „Pelenų“ daina „Dieną keičia naktis“ pripažinta geriausia festivalio daina. Tais pačiais metais prestižiniuose muzikiniuose apdovanojimuose „BRAVO” grupės vokalistas Česlovas Gabalis pripažintas geriausiu metų vokalistu, o populiariame televizijos dainų konkurse „MUZIKINIS VIEŠBUTIS“ daina „Lopšinė“ gavo net du prizus. Ji išrinkta Lietuvos klausytojų geriausia daina ir komisija jai skyrė II vietą. 1998 m. „MUZIKINIAME VIEŠBUTYJE“ grupės „Pelenai“ daina „Liūdesio akys“ (skirta žuvusiam grupės būgnininkui Jonui Taločkai) užėmė I vietą. Tais pačiais metais Č. Gabalis vėl pripažintas geriausiu metų dainininku „BRAVO“ apdovanojimuose.

Kaip ir nuo pradžių taip ir lyg šiol grupę lydi sėkmė. „Pelenai“ koncertuoja, dalyvauja muzikiniuose projektuose (su Lietuvos Valstybiniu simfoniniu orkestru – „Roko klasikos metamorfozės“, „Lotynų muzikos metamorfozės“, roko operose „Peras Giuntas“, „Jėzus Kristus superžvaigždė“ ir kituose). Grupės programoje ne tik autorinės dainos, bet ir užsienio atlikėjų hitai.

Anykščių miesto šventė (2017) - „ŠvenČIA ANYKŠČIAI“ - Vakaro koncertas - „Laiptai“, „Pelenai“, „BIX“, DJ Monsta

Roko grupė „Laiptai“ įsikūrė 1985 m. Pasvalyje. Grupė buvo neetatinis Valstybinės filharmonijos Kauno filialo kolektyvas, vėliau Kauno POP centro kolektyvu. Dalyvavo beveik visose to meto didžiausiuose renginiuose, festivaliuose, konkursuose, televizijos ir radijo laidose – tai visos 3 Lietuviško roko šventės, POP ART, „Palangos jaunystė – 1991“ Palangoje, Papūgos festivalis Palangoje, „POP centras kviečia“, Debiutai Vilniaus sporto rūmuose, soliniai, sausakimši koncertai Kauno Sporto halėje „auksiniais „Žalgirio“ laikais“ ir dar daug kitur… .

Didžiausi laimėjimai: 1985 m. Švenčionėliuose politinės dainos konkurse - 1 vieta, „Aukštaitijos taurėje“ 1986m. - 1 vieta, 1986 m. Alytuje Pilietinės dainos festivalyje - 1vieta ir „Komjaunimo tiesos“ (dabar „Lietuvos rytas“) prizas „Už geriausią savos kūrybos dainą“, 1991 m. Latvijoje Ventspilyje „Baltijos valstybių roko muzikos festivalyje“ - laureatai.

Apie „Laiptus“ daug rašė tuometinė spauda - pradedant rajoniniu laikraščiu „Darbas“, „Komjaunimo tiesa“, „Kalba Vilnius“ ir baigiant žurnalu „Nemunas“

Iš paskutinės „Laiptų“ sudėties šiandien aktyviai grojantys yra trys grupės nariai, tai - Henrikas Balčiūnas (grupės „siela“, vadovas ir vokalistas), Audronis Grincevičius (solo gitara ir vokalas) ir Rimas Baltrušaitis (mušamieji instrumentai). Dviejų grupės narių nebėra gyvųjų tarpe, tai Martyno Stepulio ir Audriaus Dargužo, abu jie grojo klavišiniais instrumentais.

Grupė atsikūrė 2003 m. rugsėjo mėnesį ir repetavo Panevėžio muzikiniame teatre. Prie grupės prisijungė Darius Balčiūnas (klavišiniai ir beje Henriko sūnus) Romas Tvarkūnas (gitara) ir Viktoras Labanauskas (bosinė gitara). 2004 m. į grupę grįžo bosistas Aleksas Fominas, bet po metų grupę paliko. Nuo 2005 m. į grupę atėjo Dalius Kontaučiūnas (bosinė gitara).

Anykščių miesto šventė (2017) - „ŠvenČIA ANYKŠČIAI“ - Vakaro koncertas - „Laiptai“, „Pelenai“, „BIX“, DJ Monsta
Anykščių miesto šventė (2017) - „ŠvenČIA ANYKŠČIAI“ - Vakaro koncertas - „Laiptai“, „Pelenai“, „BIX“, DJ Monsta
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai