RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Tarptautinis mėgėjų teatrų festivalis „ARTimi“ (2017) - Spektaklis „Margarita“

Anykščių kultūros centras
Anykščių kultūros centras ▶
A. Baranausko a. 2, LT-29132 Anykščiai
2017 m. gegužės 13 d. - 19:30
Kaina 3 €
Renginys vyko prieš 2539 d.
   
Nuotraukų: 29
Aktoriai Evgenija Gnedova ir Tomas PajuodisAktoriai Evgenija Gnedova ir Tomas PajuodisSpektaklio akimirka
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Gegužės 13 d. (šeštadienis) 19.30 val. AKC didžioji salė.

Anykščių kultūros centro teatras, Lietuva.

Mara Zalite „Margarita“

Rež. Jonas Buziliauskas 1 val.

M. Zalite nepriklauso Fausto garbintojų būriui, todėl pjesės sumanymas paremtas nauja (kitokia) koncepcija. Šiame veikale Margaritai suteikiama galimybė iškilti visu savo moteriškumu, akla meile Faustui, gebėjimu atgailauti ir aukotis. Spektaklio siužetas nesudėtingas. Ketvirtį amžiaus Margarita sėdi kalėjime. Į kamerą ateina advokatas ir praneša, kad jos bylą tik dabar ims nagrinėti teismas. Prasideda praeities analizė ir ieškoma įvairių Margaritos poelgių priežasčių. Kai Margarita lieka viena, ją užplūsta prisiminimai ir kaltės jausmas. Ji bando surasti savo poelgio priežastis ir pateisinimus. Palaipsniui aiškėja, kas iš tikrųjų yra advokatas. Į kamerą kartais užsuka prižiūrėtojas. Ar jis tikrai prižiūrėtojas? J. V. Gėtė sukūrė Mefistofelį kaip atskirą personažą. Tačiau M. Zalite „Margaritoje“ Mefistofelis gyvena Fausto viduje ir nuo jo priklauso poelgiai ir sprendimai. Spektaklyje jo vardas Mefistofelis, o gal jį galima pavadinti Likimu?

Spektaklis atstovavo Lietuvą festivalyje „Baltijos rampa“ Saremų salose (Estija) 2015 m., dalyvavo festivaliuose „Laipa“ Jakapilyje (Latvija) 2015 m., „Zilete Teatrului Ludic“ Iasi (Rumunija) 2016 m., festivalyje „Paralelnie miri“ Baranoviči (Baltarusija) 2015 m. Margaritos vaidmens atlikėja Evgeniya Gnedova buvo pripažinta geriausia festivalio aktore.
Tarptautinis mėgėjų teatrų festivalis „ARTimi“ (2017) - Spektaklis „Margarita“
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai