RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Džiazo grandai kviečia į „Džiazo vakarą“

Anykščių Sakralinio meno centras / Angelų muziejus
Anykščių Sakralinio meno centras / Angelų muziejus ▶
Vilniaus g. 11, LT–29145 Anykščiai
2016 m. gruodžio 14 d. - 18:00
Kaina 5 €
Renginys vyko prieš 2661 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Gruodžio 14 d. (trečiadienį) 18 val. Sakralinio meno centre vyks „Džiazo vakaras“, kurio metu muzikinę atmosferą kurs trys džiazo grandai - Vladimiras Tarasovas (mušamieji), Eugenijus Kanevičius (kontrabosas) ir Liudas Mockūnas (saksofonai, klarnetai).

Bilieto kaina - 5 EUR. Bilietus įsigyti galite Sakralinio meno centre, rezervacija tel. +370 630 08100, 8-381-51447. Bilietų kiekis ribotas.

Kiekvienas šio ansamblio koncertas yra unikalus, nes tai - visiškai spontaniška muzika. Taip jie įrašė ir neseniai pasirodžiusį dvigubą vinilinį albumą „Intuitus“,  kurį išleido „NoBusiness Records“ kompanija.

Apie muzikantus

Šie džiazo grandai trise groja nedažnai - prie jų prisijungia ir kiti menininkai. Trio ne kartą koncertavo su amerikiečių poetu Kerry Shawn Keys, gyvai skaičiusiu poeziją, taip pat grojo sekstete su rusų džiazo meistrais, yra pasirodę kitose sudėtyse.

Perkusininkas, kompozitorius, vizualiojo meno kūrėjas Vladimiras Tarasovas priklauso ir džiazo, ir akademinės muzikos bendruomenei. Nuo 1991-ųjų menininkas yra  Lietuvos kompozitorių sąjungos narys. Jis kuria muziką orkestrams, kino filmams, teatrui, meistriškai įgyvendina džiazo idėjas tiek soliniais projektais, tiek ir monumentaliomis savo įkurto (1991 m.) kolektyvo „Lithuanian Art Orchestra“ programomis. Dvejus pastaruosius metus Vladimiras Tarasovas triumfavo „Vilnius Mama Jazz“ festivalyje pristatydamas su šiuo orkestru savo etapines kompozicijas „Gobelenas I“ ir „Gobelenas II“.

Vladimiras Tarasovas į Lietuvą atvyko 1968-aisiaisArchangelsko. 1971 metais jis tapo Viačeslavo Ganelino trio nariu, 1998 metais išleido apie šį ansamblį autobiografinę knygą „Trio“.

Kompozitoriaus ir improvizuotojo talentas ryškiai atsiskleidžia Vladimiro Tarasovo soliniuose perkusijos projektuose. Jo diskografijoje - beveik dvi dešimtys solinių albumų. 34 albumus jis įgrojo su Viačeslavo Ganelino, Vladimiro Čekasino ir Vladimiro Tarasovo trio ir daugiau kaip 60 - su kitais Lietuvos bei užsienio džiazo ir akademinės muzikos atlikėjais.

Vienas universaliausių Lietuvos bosininkų Eugenijus Kanevičius debiutavo džiazo scenoje 1986-aisiais.

Jis - ilgametis Arkadijaus Gotesmano, Skirmanto Sasnausko, Artūro Anusausko, Egidijaus Buožio, Arvydo Jofės, Gedimino Laurinavičiaus ir kitų muzikantų partneris. Bosininkas dalyvavo reikšminguose Petro Vyšniausko, Juozo Milašiaus, Liudo Mockūno, Vytauto Labučio, Vladimiro Tarasovo, Tomo Kutavičiaus projektuose, grojo Kauno bigbende, Vilniaus džiazo kvartete, bendradarbiavo su estų saksofonininko Raivo Tafenau kvartetu bei bigbendu „Dream Big Band“.

Šiuo metu Eugenijus Kanevičius groja „Traffic Trio“ su Liudu Mockūnu ir Daliumi Naujokaičiu, taup pat trio su Arkadijumi Gotesmanu ir Juozu Kuraičiu, dalyvauja Vladimiro TarasovoLithuanian Art Orchestra“ programose.

Eugenijaus kompozicijos skamba Raivo Tafenau kvarteto,  L.V.K.A. ir kitų grupių albumuose.  Jis nuolat rašo muziką Alytaus dramos teatro spektakliams.

Muzikas atstovavo Lietuvai Bulgarijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Olandijoje, Norvegijoje, Švedijoje, Suomijoje, Austrijoje, Italijoje, Didžiojoje Britanijoje bei kitose šalyse, nuolat dalyvauja šalies džiazo festivaliuose.

2004 metais Eugenijaus Kanevičiaus veikla buvo įvertinta Lietuvos muzikų sąjungosAuksiniu disku“.

Multiinstrumentininkas, grupių lyderis Liudas Mockūnas yra vienas ryškiausių Lietuvoje šiuolaikinio džiazo bei improvizacinės muzikos atstovų. Baigęs Lietuvos muzikos ir teatro akademiją bei Kopenhagos ritminės muzikos konservatoriją, jis greitai įsitvirtino Europos improvizacinės muzikos scenoje. Šiandien tai bene dinamiškiausias Lietuvos džiazo kūrėjas, nuolat migruojantis per Europos festivalius ir džiazo klubus, randantis vis naujų kūrybos partnerių tarp Skandinavijos, Baltijos šalių, Lenkijos, Rusijos, Portugalijos ir kitų kraštų muzikantų.

Menininkas yra žinomas ne tik kaip improvizacinės muzikos bei avangardinio džiazo atstovas, bet ir kaip šiuolaikinės akademinės muzikos atlikėjas. Jo repertuare - akademinės muzikos kūrėjų Broniaus Kutavičiaus, Anatolijaus Šenderovo, Arvydo Malcio, Viačeslavo Ganelino, Arvydo Malcio, Vytauto Germanavičiaus, Dietricho Eichmanno, Vykinto Baltako, Ramintos Šerkšnytės, Giedriaus Puskunigio kūriniai.

Atlikėjo diskografiją sudaro apie 60 albumų. Liudas Mockūnas daug nuveikė eksperimentinio džiazo leidybai - jis yra vienas nepriklausomos įrašų kompanijos „NoBusiness Records“ įkūrėjų bei strategų.

Šiuo metu Liudas Mockūnas yra Lietuvos muzikos ir teatro akademijos bei Kauno Vytauto Didžiojo universiteto džiazo katedrų docentas.

Pilną straipsnį apie atlikėjus galite atsisiųsti paspaudę čia.
Džiazo grandai kviečia į „Džiazo vakarą“
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai