RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Dailininko Virginijaus Kašinsko paskaita „Tautoraštis“

Kultūrinių tradicijų studija „Anykščių vaivorykštė“
Kultūrinių tradicijų studija „Anykščių vaivorykštė“ ▶
Vilniaus g. 22, P/C „Norfa", II a. LT-29145, Anykščiai
2016 m. lapkričio 25 d. - 17:00
Kaina - €
Renginys vyko prieš 2707 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Lapkričio 25 d. (penktadienis), 17 val. kultūrinių tradicijų studijoje Anykščių vaivorykštėVilniaus g. 22, pr. c. „Norfa“, II a. dailininko Virginijaus Kašinsko paskaita „Tautoraštis“. 

Tradicinėje kultūroje tautiniai raštai yra informacinės struktūros, estetine bei menine forma perteikiančios lietuvišką (baltiškąjį) pasaulio sąrangos modelį. Tautinių raštų simbolikos šaknys siekia tolimą mūsų tautos kultūrinę praeitį. Šias dienas pasiekę tautiniai raštai, mano manymu, yra mažiausiai paveikti ir transformuoti nūdienos technologinės civilizacijos. Lietuviškuose tautiniuose raštuose atsiveria nuostabūs tautos archetipinės sąmonės klodai.

Virginijus Kašinskas

Tradicinė kultūra, glaudžiai susijusi su gamtos ciklais ir kosmosu, senovinėje žemdirbių kultūroje išsaugojo etinius, estetinius ir Dievo suvokimo principus, galinčius padėti atkurti prarastąją pusiausvyrą ir harmoniją. Tie principai ir vieningos Visatos suvokimas nepradingo nebūtyje, juos įmanoma atgaivinti. Jie egzistuoja ir gyvai, ir yra užkoduoti tradicinės kultūros liudijimuose ir kosminių universaliųjų struktūrų esmėje - jų gebėjime formuoti harmoningą mąstančiojo žmogaus sąmonę. Tad supratę ženklus ir jų simbolius galėtume iš naujo suprasti harmoniją.

Valdis CelmsBaltų raštai ir ženklai

Paskaitos metu klausytojams bus pateikti originalūs pavyzdžiai ir daug iliustracijų.
Dailininko Virginijaus Kašinsko paskaita „Tautoraštis“
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai