RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

„Nepatogus Kinas“ - DIBUKAS: PASAKOJIMAS APIE KLAJOJANČIAS DVASIAS

Anykščių menų inkubatorius / Menų studija
Anykščių menų inkubatorius / Menų studija ▶
J. Biliūno g. 53, LT-29110 Anykščiai
2016 m. spalio 28 d. - 18:00
Kaina - €
Renginys vyko prieš 2709 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Nepatogus Kinas“ - nuo 2007 m. kasmet vykstantis tarptautinis dokumentinių filmų festivalis, unikalus savo programa ir formatu. Tai socialinis - kultūrinis projektas, kuriame gali dalyvauti kiekvienas. Festivalio metu Vilniuje ir kituose Lietuvos miestuose pristatoma turtinga dokumentinių filmų programa, rengiami susitikimai su kino kūrėjais, organizuojamos diskusijos su filmų herojais, žmogaus teisių aktyvistais ir ekspertais. Nepaisant festivalio socialinės misijos ir nekomercinio pobūdžio, „Nepatogus Kinas” kartu yra ir vienas gausiausiai lankomų kino renginių Lietuvoje bei vienintelis tokio pobūdžio kino festivalis Baltijos šalyse. Festivalis kasmet į savo veiklas įtraukia beveik 15 000 žiūrovų visoje Lietuvoje. „Nepatogus Kinas“ - tai erdvė geram kinui ir laisvai minčiai, diskusijoms apie tai, kas iš tiesų yra svarbu.

Dibukas: pasakojimas apie klajojančias dvasias / Dybuk. Rzecz o wedrówce dusz

2015 / Lenkija, Ukraina, Švedija / 85 min.

„Nepatogus Kinas“ - DIBUKAS: PASAKOJIMAS APIE KLAJOJANČIAS DVASIAS

Režisierius: Krzystof Kopczynski
Operatoriai: Jacek Petrycki, Serhiy Stetsenko
Montažas: Michal Leszczylowski
Prodiuseris: Krzystof Kopczynski

Apie filmą

Kiekvienais metais apie 30 tūkst. ortodoksų chasidų žydų iš daugiau kaip septyniasdešimties šalių suplūsta į nedidelį Ukrainos Umanės miestą švęsti Naujųjų metų prie savo rabino Nachmano kapo. Tačiau rabinas Nachmanas nėra vienintelė gerbiama istorinė asmenybė šioje iš komunizmo išsivadavusioje šalyje. Vienas didžiausių vietinių didvyrių yra Ivanas Gonta, XVIII a. ukrainiečių sukilimo vadas, kuris, pasak vietinių nacionalistų, išvadavo šalį. Tačiau Gonta tai padarė praliedamas tūkstančių nekaltų vietos žydų ir lenkų kraują. „Dibukas: Pasakojimas apie klajojančias dvasias“ buvo filmuojamas 2013 m. prieš pat Kijevo demonstracijas, nuvertusias prezidentą Janukovyčių. Filme įtaigiai perteikiama auganti įtampa tarp vietinių gyventojų ir Umanės svečių. Režisierius Krzystofas Kopczyńskis seka piligriminę kelionę 96 kmUmanės, kur XIX a. darbavosi rabinas Nachmanas. Šiandien pagyvenęs ukrainietis Volodia, senų vietos žydų kapinių prižiūrėtojas, tampa tiltu, jungiančiu vietos gyventojus ir svečius.

Festivaliai


Krakow Film Festival 2015 - Silver Hobby-Horse
IDFA 2015
Baghdad International Film Festival 2015
Dok Leipzig 2015
Odessa International Film Festival 2015
Göteborg Film Festival 2016
kt.

Režisierius

Krzysztof Kopczyński - Varšuvoje gimęs režisierius, humanitarinių mokslų daktaras bei Lenkų kino instituto ekspertas. Per dvidešimt penkerius metus trukusią karjerą režisavo ir prodiusavo apie 40 filmų, pelniusių daugiau nei 100 apdovanojimų visame pasaulyje. Krzysztof Kopczyński taip pat yra Europos kino akademijos narys.

Rinktinė filmografija

Akmeninė tyla“ (Kamienna cisza, 2007), „Dibukas: Pasakojimas apie klajojančias dvasias“ (Dybuk. Rzecz o wedrówce dusz, 2015).

http://nepatoguskinas.lt/2016/filmas/dibukas-pasakojimas-apie-klajojancias-dvasias/

Bilietai: Kine laukiami visi - už bilietą moki, kiek gali (bent 1 ct - kino rodymo vietose)
Bilietai parduodami kiekvieną dieną 1 val. iki pirmojo seanso ir veikia iki paskutinio seanso pradžios.

„Nepatogus Kinas“ - DIBUKAS: PASAKOJIMAS APIE KLAJOJANČIAS DVASIAS
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai