RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

„Nepatogus Kinas“ - ŽMOGUS SU KAMERA

Anykščių menų inkubatorius / Menų studija
Anykščių menų inkubatorius / Menų studija ▶
J. Biliūno g. 53, LT-29110 Anykščiai
2016 m. spalio 27 d. - 18:00
Kaina - €
Renginys vyko prieš 2711 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Nepatogus Kinas“ - nuo 2007 m. kasmet vykstantis tarptautinis dokumentinių filmų festivalis, unikalus savo programa ir formatu. Tai socialinis - kultūrinis projektas, kuriame gali dalyvauti kiekvienas. Festivalio metu Vilniuje ir kituose Lietuvos miestuose pristatoma turtinga dokumentinių filmų programa, rengiami susitikimai su kino kūrėjais, organizuojamos diskusijos su filmų herojais, žmogaus teisių aktyvistais ir ekspertais. Nepaisant festivalio socialinės misijos ir nekomercinio pobūdžio, „Nepatogus Kinas” kartu yra ir vienas gausiausiai lankomų kino renginių Lietuvoje bei vienintelis tokio pobūdžio kino festivalis Baltijos šalyse. Festivalis kasmet į savo veiklas įtraukia beveik 15 000 žiūrovų visoje Lietuvoje. „Nepatogus Kinas“ - tai erdvė geram kinui ir laisvai minčiai, diskusijoms apie tai, kas iš tiesų yra svarbu.

Žmogus su kamera / Cameraperson


2016 / Jungtinės Amerikos Valstijos / 102 min.

„Nepatogus Kinas“ - ŽMOGUS SU KAMERA

Režisierė: Kirsten Johnson
Operatorė: Kirsten Johnson
Montažas: Nels Bangerter
Prodiuseriai: Kirsten Johnson, Marilyn Ness

Apie filmą

Ką reiškia filmuoti kitą? Kaip tai veikia žmogų su kamera ir kokią įtaką tai daro filmuojamam žmogui?

Kirsten Johnson šiandien yra viena garsiausių dokumentinio kino operatorių, dirbusi prie tokių filmų kaip „Pilietis Edwardas Snowdenas“, „Farenheitas 9/11“, „Laimingas slėnis“, „Priesaika“, „Nematomas karas“ ir daugybės kitų, šiuolaikinio dokumentinio kino istorijoje palikusių įspaudą filmų. „Žmogus su kamera“ - vizualiai radikalūs jos memuarai iš kelionių, į kurias ją atvedė darbas kine. Šiame filme Johnson atrenka gilius, poetiškus kadrus, kurie asmeniškai palietė ir pakeitė pačią operatorę, tad sudėti į vientisą kūrinį jie tampa Johnson požiūrio į operatorystę refleksija. Pagrindine filmo tema tampa pasakojamos istorijos ir ją fiksuojančios kameros santykis, operatorės ir jos filmuotų herojų ryšys, etinis ir žmogiškas santykis tarp kūrėjo ir veikėjų. Iš daugelio kitų autorių režisuotų dokumentinių filmų epizodų Kirsten Johnson kuria savo filmą, neatsitiktinai pasirinkdama socialiai ir politiškai sudėtingas temas. Operatorei tampant filmo autore ir viena iš pagrindinių veikėjų, už kiekvieno nufilmuoto kadro ir sudėtingos temos juntama jautri ir atvira akis.

Festivaliai

Sundance Film Festival 2016
Sheffield Dok/Fest 2016 - Grand Jury Award
Traverse City Film Festival 2016 - Founders Prize: Best US Documentary
Sarasota Film Festival 2016 - Best Documentary Feauture
DOXA Documentary Film Festival 2016 - Feauture Documentary Award
San Francisco International Film Festival 2016 - Golden Gate Award
RoverRun International Film Festival 2016 - Special Jury Prize
kt.

Režisierė

Kirsten Johnson - iš JAV kilusi režisierė ir kino operatorė. Užaugusi griežtai religinių normų besilaikančioje Septintosios dienos adventistų šeimoje, Kirsten išsiugdė stiprų norą pažinti kitokią, už rančos Sietlo valstijoje ribų, egzistuojančią realybę. Kino kamera tapo jos raktu į nepažintus pasaulius. Per savo karjerą ji filmavo ir režisavo dokumentinius filmus Senegale, Nigerijoje, Bosnijoje, Afganistane, Kolumbijoje ir JAV. Visus šiuos geografinius taškus ir nesuskaičiuojamą gausybę Kirsten darbų jungia jos jautrumas ir poreikis kalbėti apie žmogaus teisių temas visuose žemynuose.

Filmografija

Bintou Paryžiuje" (Bintou in Paris, 1995), „Mirties linija" (Deadline, 2004), „Žmogus su kamera" (Cameraperson, 2016).

http://nepatoguskinas.lt/2016/filmas/zmogus-su-kamera/

Bilietai: Kine laukiami visi - už bilietą moki, kiek gali (bent 1 ct - kino rodymo vietose)
Bilietai parduodami kiekvieną dieną 1 val. iki pirmojo seanso ir veikia iki paskutinio seanso pradžios.

„Nepatogus Kinas“ - ŽMOGUS SU KAMERA
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai