RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Susitikimas su dailininku Vyteniu Lingiu bei džiazo improvizacijos su Liudu Mockūnu ir Kaja Draksler

Anykščių Sakralinio meno centras / Angelų muziejus
Anykščių Sakralinio meno centras / Angelų muziejus ▶
Vilniaus g. 11, LT–29145 Anykščiai
2016 m. spalio 26 d. - 17:30
Kaina 0 €
Renginys vyko prieš 2733 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Spalio 26 d. (trečiadienį) 17:30 val. Angelų muziejuje - Sakralinio meno centre vyks susitikimas su dabar čia veikiančios parodos "Šešėlio šviesa" autoriumi Vyteniu Lingiu, kurio metu savo improvizacijomis užburs pūtikas ir kompozitorius, meistriško atlikimo ir kompozicinės intrigos garantas Liudas Mockūnas ir viešnia iš Slovėnijos, pianistė Kaja Draksler. Visi kūriniai, kurie skambės koncerte bus suimprovizuoti vietoje, inspiruoti koncerto erdvės, publikos ir atmosferos.

"Tapyba man yra kaip poezija, kaip muzika. Pavyzdžiui, eilėraščiais vadinu eiles, kuriose aiškus ritmas. O kai prasideda poezija, ji turi ne galūnių, bet paties pasakojimo ritmą, tačiau tam reikalinga vidinė klausa - tapybos, muzikos ir poe­zijos. Čia gali kalbėtis su dievais, bet ne todėl, kad nori prilygti, - emocija, kurią įtarpini kūrinyje ar jame perskaitai, kinta nuo išsilavinimo. Išsilavinęs žmogus turi vienas emocijas, mažiau išsilavinęs - kitokias, bet to kažko, ką vadiname „estetika“, pagrindas yra emocija. Jeigu emocija yra aukštesnio lygmens, kalbame ne apie hierarchiją, bet apie kūrybą, tai galbūt žmogus tapai, dirbi ir bandai sustyguoti savo pasaulį ne pasakodamas siužetą, bet perteikdamas emociją. Siužetas nėra blogai, tačiau net jei ir esama paveiksle siužeto, jis turi veikti", - sako vilnietis dailininkas Vytenis Lingys, labiausiai kūryboje ir apskritai gyvenime vertinantis vidinę laisvę.

Susitikimas su dailininku Vyteniu Lingiu bei džiazo improvizacijos su Liudu Mockūnu ir Kaja Draksler

Liudo Mockūno muzikinė kalba - energingas free džiazo, lyriškumo ir ekspresionizmo mišinys, perteikiamas neortodoksiškomis išraiškos priemonėmis. Įsigilinęs į garso prigimtį bei obertonų galimybes, jis sukūrė individualų grojimo pučiamaisiais stilių, atsiribojantį nuo stilistinių dogmų, prisodrintą multifoninių technikų, ekspresyvių garsinių iškrovų ir perpūtimų, neįprastų garsinių efektų. Įgijęs ir džiazo, ir akademinį išsilavinimą, giliai jaučiantis ir valdantis plačią stilių skalę, savo muzikoje jis tirpdo ribas tarp džiazo ir šiuolaikinės akademinės muzikos.

Kviečiame jaukiai praleisti vakarą kartu, pasineriant į užburiančius džiazo skambesius..

Renginys nemokamas!

Susitikimas su dailininku Vyteniu Lingiu bei džiazo improvizacijos su Liudu Mockūnu ir Kaja Draksler
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai