RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Algimanto Žižiūno fotografijų parodos „Mano vizijų moterys“ atidarymas

Anykščių koplyčia / Pasaulio anykštėnų kūrybos centras
Anykščių koplyčia / Pasaulio anykštėnų kūrybos centras ▶
Vilniaus g. 36, LT-29145 Anykščiai
2016 m. rugsėjo 19 d. - 17:30
Kaina 0 €
Renginys vyko prieš 2770 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Rugsėjo 19 d. (pirmadienį) 17:30 val. Anykščių koplyčioje - Pasaulio anykštėnų kūrybos centre (Vilniaus g. 36) atidaroma fotomenininko Algimanto Žižiūno paroda „Mano vizijų moterys“. Dalyvauja parodos autorius, muzika renginį papuoš Eglė Juciūtė (fleita) ir Laurynas Čekelis (fortepijonas).

Šis meninių nuotraukų ciklas buvo kurtas maždaug nuo 1975 metų. Tai lietuviškos meninės fotografijos estetika.

Renginys nemokamas.

Apie autorių

Fotomenininkas ALGIMANTAS ŽIŽIŪNAS gimė 1940 m. sausio 10 d. Kaune. 1963 m. baigė Kauno maisto pramonės technikumą, o 1965 m. įstojęs į Vilniaus universitetą studijuoti žurnalistiką, pradėjo dirbti Anykščių rajono laikraščio redakcijoje. 1970 metais persikėlė gyventi į Vilnių, dirbo įvairiose redakcijose ir leidyklose. Netrukus buvo priimtas į įsikūrusią Fotomenininkų, omano vėliau ir į Žurnalistų sąjungą. Iki 2007 m. aktyviai dalyvavo žurnalistinėje veikloje, taip pat kaip fotomeno kūrėjas. 2005 m. suteiktas meno kūrėjo statusas.

Nuo 1977 m. kuria savo išmąstytą originalų fotoportretų ciklą „Veidai ir mintys“. Fotografas yra surengęs per trisdešimt šio ciklo fotoparodų tiek Lietuvoje, tiek ir užsienyje. Tai Lietuvos žinomų žmonių ir svečių portretai. Fotografo prašomi, portretuojamieji šalia portreto užrašo credo apie savo profesiją, kūrybą, gyvenimą. Intensyviai dirbdamas, autorius sukaupė per 1500 fotolakštų. Ši kolekcija yra įrašyta į agentūros „FactumLietuvos rekordų knygą, išleistą 2003 metais.
Algimanto Žižiūno fotografijų parodos „Mano vizijų moterys“ atidarymas
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai