RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

KOLEKTYVINĖ KERAMIKŲ PARODA „Degintas anykštėnų menas“

Anykščių menų inkubatorius / Menų studija
Anykščių menų inkubatorius / Menų studija ▶
J. Biliūno g. 53, LT-29110 Anykščiai
2016 m. gegužės 2 d. - 17:30
Kaina - €
Renginys vyko prieš 2915 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Tai kolektyvinė keramikų paroda jungianti menininkus - keramikus kilusius arba atvykusius gyventi ir kurti į Anykščių kraštą. Tai pirmoji Anykščiuose rengiama paroda pristatanti tokį gausų būrį profesionalių menininkų.

Keramiko amatas nėra lengvas, molis dažnai įtrūksta, suskyla, nepaklūsta rankoms, todėl norint išgauti norimų formų kūrinį reikia ilgai ir kruopščiai dirbti. Galbūt todėl kiekvienas iš molio nulipdytas ir vėliau išdegtas kūrinys turi savitą energiją ir gali papasakoti savo atsiradimo istoriją.

Parodoje eksponuojami: Renatos Umbrasienės, Vido Ražansko, Skaidrės Račkaitytės, Jono Mindaugo Eimanavičiaus, Astos Lašiūnienės, Dangiros Pyragaitės, Linos Bekerienės, Levo Bekero, Justės Kamarauskaitės, Kristinos Motuzienės - Matuzevičienės, Ramunės Pranckevičiūtės darbai. Visus menininkus jungia aistra lipdyti ir kurti iš molio, nuo mažiausių gyvūnėlių iki aptakių formų vazų, nuo spalvingų glazūrų iki įspūdingų raštų kūrimo tradicinėmis ir netradicinėmis technikomis. Kiekvienas darbas yra unikalus savo dydžiu, spalvomis, linkiais, kurių net pats menininkas nebegalėtų atkartoti.

Šia paroda siekiama atkreipti dėmesį į gausų būrį kuriančių keramikų vienaip ar kitaip save siejančių su Anykščių kraštu, taip pat susipažinti su menininkų kūryba, pamatyti kūrinius iš arti. Visus neabejingus šių menininkų kūrybai, kviečiame įsigyti darbus.

Paroda yra vienas iš projekto ,,Dizaino savaitė Anykščiai 2016” renginių.

Paroda veiks iki birželio 17 dienos.

Parodos kuratorė, Monika Apčinikovaitė.
KOLEKTYVINĖ KERAMIKŲ PARODA „Degintas anykštėnų menas“
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai