RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Koncertas - kompaktinės plokštelės “Prancūziški žaidimai” sutiktuvės

Anykščių Sakralinio meno centras / Angelų muziejus
Anykščių Sakralinio meno centras / Angelų muziejus ▶
Vilniaus g. 11, LT–29145 Anykščiai
2016 m. balandžio 19 d. - 17:30
Kaina 0 €
Renginys vyko prieš 2902 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Balandžio 19 d. (antradienį) 17:30 val. Sakralinio meno centre (Vilniaus g. 11) vyks Sonatos ir Roko Zubovų kompaktinės plokštelės „Prancūziški žaidimai“ pristatymas ir fortepijono keturiomis rankomis koncertas. Įėjimas nemokamas.

Apie atlikėjus ir plokštelę:

Koncertas
- kompaktinės plokštelėsPrancūziški žaidimaisutiktuvės

Pianistai Sonata ir Rokas Zubovai pradėjo groti drauge jau beveik prieš dvidešimt metų, dar gyvendami Jungtinėse Amerikos Valstijose. Sugrįžęs į Lietuvą 2001 metais duetas aktyviai įsiliejo į Lietuvos kultūrinį gyvenimą. Sonata ir Rokas dalyvavo tarptautiniuose festivaliuose Prancūzijoje (Berlioz, 2003), Italijoje (Cita di Castello, 2004), Norvegijoje (Norskmusikfestucke, 2001), Rusijoje (Bachosluženije, 2009), Vokietijoje (Usedom, 2011), Suomijoje (Rauma, 2013) bei Lietuvoje (Pažaislis, Marių klavyrai, Klaipėdos pavasaris, Jauna muzika, Biržai, Čiurlionio-Grygo, Gaida, Šiaulių fortepijoninių duetų ir kt.). Zubovų duetas koncertavo su Kauno simfoniniu orkestru, Lietuvos, Šiaulių, Klaipėdos, Šv. Kristoforo ir Kaliningrado filharmonijos kameriniais orkestrais, ,,Aukuro”, ,,Aidijos”, ,,Polifonijos” bei ,,Dainavos” (Čikaga) chorais. Duetas atliko kompozitorių N. Sinkevičiūtės, A. Bružo, A. Bražinsko, D. Zakaro, B. Franke, R. Vigulf naujų kūrinių, sukurtų Zubovų duetui ir įvairiems ansambliams, pasaulines premjeras. Duetas yra koncertavęs JAV, Kanadoje, Norvegijoje, Suomijoje, Prancūzijoje, Italijoje, Liuksemburge, Slovėnijoje, Olandijoje, Belgijoje, Vokietijoje, Vengrijoje, Serbijoje, Makedonijoje, Šveicarijoje, Latvijoje, Rusijoje, Armėnijoje, Argentinoje, Urugvajuje, Irane, o taip pat su koncertais yra apvažiavęs daugelį Lietuvos miestų ir miestelių.

Balandžio mėnesį Zubovų fortepijoninis duetas koncertais Lietuvos miestuose pristato savo pirmąją kompaktinę plokštelę “Prancūziški žaidimai”. Plokštelėje ir koncertuose skambės keturių Prancūzijos kompozitorių kūriniai fortepijonui keturiomis rankomis. Nuotaikingos, pavasariškos George Bizet, Gabriel Faure, Maurice Ravel ir Erik Satie siuitos - tai tarsi keturi žaismingi prisilietimai prie prancūzų muzikinės kultūros. Sukurtos devynioliktojo amžiaus pabaigoje ir dvidešimtojo pradžioje, jos visos pristato Prancūzijos muzikos aukso amžių, kada Paryžius tapo kultūros ir meno pasaulio sostine, ir menininkai iš viso pasaulio traukė čia išsikovoti pasaulinį pripažinimą.

Koncerto metu Sonata ir Rokas pasidalins mintimis apie įrašytus kūrinius, bus galimybė įsigyti naują kompaktinę plokštelę.
Koncertas - kompaktinės plokštelės “Prancūziški žaidimai” sutiktuvės
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai