RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Prancūziško kino festivalis „Žiemos ekranai“

Anykščių menų inkubatorius / Menų studija
Anykščių menų inkubatorius / Menų studija ▶
J. Biliūno g. 53, LT-29110 Anykščiai
2016 m. sausio 31 d. - 15:00
Kaina nuo 1,5 €
Renginys vyko prieš 2980 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Antrus metus iš eilės į Anykščių menų inkubatorių - menų studiją atvyksta prancūziško kino festivalis „Žiemos ekranai“.

Sausio 31 d. 15:00 val. - Kelios pavasario valandos / Quelques heures de printemps (102 min) (rež. Stéphane Brizé)

Prancūziško kino festivalis „Žiemos ekranai“

Alanas Evrardas, būdamas 48 metų amžiaus, yra priverstas grįžti gyventi pas savo mamą. Priverstinis gyvenimas kartu išprovokuoja pyktį dėl jų praeities santykių. Tuomet Alanas sužino, kad jo motina sunkiai serga. Ar jie pagaliau sugebės paskutiniais jos gyvenimo mėnesiais žengti žingsnį vienas link kito?

Po dramos meno studijų ir kelių teatro pastatymų, Stéphane Brizé sukūrė savo pirmą trumpametražį filmą 1993 metais. 1999 metais sukūrė ilgametražį filmą Le Bleu des villes. Paskutiniuose trijuose filmuose - Panelė Šambon (2009), Kelios pavasario valandos (2012) ir La Loi du marché (2015) Vincent Lindon atliko pagrindinį vaidmenį. 2015 metais jo paskutinis filmas La Loi du marché oficialiai atrinktas į Kanų kino festivalį, aktorius Vincent Lindon gavo geriausio vyriško vaidmens atlikėjo apdovanojimą.

Režisierius / Réalisation Stéphane Brizé
Vaidina / Avec Vincent Lindo, Hélène Vincent
Komiška drama / Comédie dramatique
Originalo kalba prancūzų / VO français
Subtitrai lietuvių / Sous-titres lituaniens
2012, 108 min.
Prancūzija / France

17:00 val. - Ceremonija / La Cérémonie (112 min) (rež. Claude Chabrol)

Prancūziško kino festivalis „Žiemos ekranai“

Sofi pasamdoma dirbti tarnaite turtingos poros namuose - ji turi padėti rūpintis dideliu namu, esančiu atokiai nuo kitų Bretanės kaime. Jauna moteris yra drovi ir intravertė, be to, ji gėdyjasi ir kruopščiai slepia tai, kad nemoka skaityti. Po truputį ji susidraugauja su miestelio paštininke Žana - moterimi su neaiškia praeitimi, liejančia neišsenkančią neapykantą Sofi šeimininkų atžvilgiu…

Šis filmas sukurtas pagal Ruth Rendell romaną „A Judgement in Stone“, išleistą 1977 m., bei yra lengvai įkvėptas Jeano Genêt teatro pjesės „Tarnaitės“, parašytos 1947 m.

Claude Chabrol (g.1930 m. Paryžiuje) savo karjerą pradėjo kaip kino kritikas kino žurnale Cahiers du cinéma, šalia François Truffaut ir Jacques Rivette. 1959 metais pristatė savo pirmą filmą Le beau Serge, kuris pradėjo Naujosios bangos kelią. Ar tai būtų šmaikšti komedija, ar detektyvas, Claude Chabrol nuolat pabrėžia prancūzų buržua gyvenimą ir pateikia be pagražinimų 1970 metų Prancūzijos portretą. 1978 metais susitikimas su jauna aktore Isabelle Huppert tapo lemiamu. Režisierius ir aktorė sukūrė puikų duetą, kuris atsiskleidė detektyvinėse komedijose - Rien ne va plus, Ponia Bovari, Ceremonija, sukurta pagal Ruth Rendell romaną. 2005 metais Claude Chabrol buvo apdovanotas už visą savo kūrybą Prancūzijos akademijos apdovanojimu Prix René Clair.

Režisierius / Réalisation Claude Chabrol
Vaidina / Avec Isabelle Huppert, Jean-Piere Cassel
Mistinė drama / Drame mistique
Originalo kalba prancūzų / VO français
Subtitrai lietuvių / Sous-titres lituaniens
1995, 112 min
Prancūzija / France
Prancūziško kino festivalis „Žiemos ekranai“
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai