RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Dokumentinio kino festivalis „Nepatogus kinas“

Anykščių menų inkubatorius / Menų studija
Anykščių menų inkubatorius / Menų studija ▶
J. Biliūno g. 53, LT-29110 Anykščiai
2015 m. lapkričio 7 d. - 16:00
Kaina - €
Renginys vyko prieš 3087 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Antrus metus iš eilės į Anykščių menų inkubatorių - menų studiją atvyksta dokumentinio kino festivalis „Nepatogus kinas“.

Lapkričio 07 d. 16:00 val. - Gali būti geriau (rež. Hanna Polak)
Režisierė Hanna Polak trylika metų praleido važinėdama į Svalką – didžiausią Europos sąvartyną, esantį vos 20 kilometrų nuo Maskvos centro. Šiukšlynas – griežtai stebimas ir spygliuota viela saugomas nuo pašalinių, tačiau režisierei pavyksta užmegzti artimą ryšį su vienuolikmete Julia. Čia ji gyvena apsupta panašaus likimo žmonių ir laukia geresnių laikų. Savo tema artimas Mindaugo Survilos „Stebuklų laukui“, pelniusiam „Nepatogaus kino“ žiūrovų simpatijų prizą 2012 m., Hannos Polak darbas kelia tuos pačius fundamentalius klausimus – kaip išlaikyti žmoniškumą žvelgiant gniuždančiam skurdui į akis?

Lapkričio 07 d. 18:00 val. - Aukščiau / žemiau (rež. Nicolas Steiner)
Amerika iš aukštai ir žemai, tokia, kokios dažniausiai nematome. April, Dave’as, Cindy, Rickas ir Krikštatėvis kuria gyvenimus pagal savo taisykles. Nuo požeminių kanalų po nuodėmių miestu ir karinio bunkerio vidury dulkėtos ir įkaitusios niekieno žemės Kalifornijoje, pakylame virš stratosferos, kur Marsas įkurdino savo būstinę žemėje. Šiame filme keliaujama aukštyn ir žemyn, jautriai ir subtiliai sekant paskui į visuomenės užribį pasitraukusius filmo veikėjus, besisukančius pavojingoje gyvenimo karuselėje.

Daugiau informacijos rasite http://nepatoguskinas.lt/2015/kalendorius/anyksciai/
Dokumentinio kino festivalis „Nepatogus kinas“
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai