RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Dokumentinio kino festivalis „Nepatogus kinas“

Anykščių menų inkubatorius / Menų studija
Anykščių menų inkubatorius / Menų studija ▶
J. Biliūno g. 53, LT-29110 Anykščiai
2015 m. lapkričio 6 d. - 18:00
Kaina - €
Renginys vyko prieš 3066 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Antrus metus iš eilės į Anykščių menų inkubatorių - menų studiją atvyksta dokumentinio kino festivalis „Nepatogus kinas“.

Lapkričio 06 d. 18:00 val. - Suvalgyk! Maisto švaistymo istorija (rež. Grant Baldwin)
Kino kūrėjai ir maisto mylėtojai Jen ir Grantas pasineria į maisto švaistymo problemą – nuo ūkių ir mažmeninės prekybos iki savo šaldytuvo. Kasmet su maistu išmetami milijardai dolerių Šiaurės Amerikoje pastūmėja juos atsisakyti pirkti maistą parduotuvėse ir metus pragyventi vien iš atliekoms nurašyto maisto. Šalyje, kurioje vienas iš dešimties žmonių alksta, šis eksperimentas ir švaistomo maisto vaizdiniai šokiruoja, tačiau taip pat skatina susimąstyti apie neatsakingą maisto gaminimo, platinimo ir vartojimo kultūrą visame vakarų pasaulyje.

Lapkričio 06 d. 19:30 val. - Pažadinti teisingumą (rež. Deepa Dhanraj)
Pietų Indijoje šeimų ginčai sprendžiami džamate, sudarytame tik iš vyrų ir grindžiamame islamo šarijos įstatymu. Moterims šiuose susirinkimuose dalyvauti yra draudžiama netgi norint apginti savo interesus. Grupelė moterų, suvokdama tai kaip moterų teisių pažeidimą, 2004 m. įkūrė moterų džamatą, kuris netrukus tapo 12 tūkst. narių jungiančiu tinklu dvylikoje Indijos regionų. Apdovanojimus pelniusi režisierė Deepa Dhanraj stebi keletą atvejų, kurie atskleidžia, kaip moterų džamato bendruomenė ugdymu ir atkaklumu įgijo realią galią ir ėmė atstovauti moterų interesus.

Daugiau informacijos rasite http://nepatoguskinas.lt/2015/kalendorius/anyksciai/
Dokumentinio kino festivalis „Nepatogus kinas“
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai