RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

LNDT spektaklis K. Binkio „Atžalynas“

Anykščių kultūros centras
Anykščių kultūros centras ▶
A. Baranausko a. 2, LT-29132 Anykščiai
2015 m. gegužės 27 d. - 18:00
Kaina nuo 5 €
Renginys vyko prieš 3257 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Lietuvos nacionalinio dramos teatro spektaklis K. Binkio „Atžalynas“.
Režisierius J. Vaitkus. Bilietai 5; 6; 8 EUR. Trukmė 2:45 val. (dviejų dalių).
Scenografė - Lauryna Liepaitė
Kostiumų dailininkė - Dovilė Gudačiauskaitė
Kompozitorius - Algirdas Martinaitis
VAIDINA: Diana Anevičiūtė, Vytautas Anužis, Rimantas Bagdzevičius, Saulius Balandis, Aidas Barkauskas, Edgar Bechter, Remigijus Bučius, Povilas Budrys, Neringa Bulotaitė, Adrija Čepaitė, Jolanta Dapkūnaitė, Ieva Delininkaitytė, Dovilė Karaliūtė, Petras Kuneika, Viktorija Kuodytė, Eglė Lekstutytė, Gabrielė Malinauskaitė, Karolis Matuliauskas, Dalia Michelevičiūtė, Julius Paškevičius, Indrė Pivoraitė, Rasa Rapalytė, Eglė Raustė, Ramutis Rimeikis, Arūnas Sakalauskas, Gediminas Sederevičius, Ramunė Skardžiūnaitė, Arūnas Smailys, Artūr Svorobič, Adelė Teresiūtė, Žilvinas Tratas, Martynas Vaidotas, Eglė Valadkevičiūtė, Justas Vanagas, Arūnas Vozbutas, Justė Zinkevičiūtė.
Premjera - 2013 m. lapkričio 8 d.
„Berašydamas šį veikalą aš teatrą šiek tiek apgavau ta prasme, kad veikalas išėjo jaunimui, kurio amžiaus sąvoka labai plati – maždaug nuo 12 iki 60 metų amžiaus ir daugiau.“ (Kazys Binkis)
Kazys Binkis (1893 – 1942) - poetas, dramaturgas, vertėjas, futuristinių idėjų šalininkas ir tikras kūrybos nenuorama. Per lietuvių literatūros pasaulį jis praūžė kaip vėjas, savo dramomis, poezija ir eseistika įnešdamas maištą, tikėjimą jaunyste ir entuziazmą. 1938 m. parašyto „Atžalyno“ centre - be kaltės apkaltintas jaunuolis. Net ir niekinamas, jis neatsižada vertybių, nesiliauja tikėjęs gyvenimu ir kitais žmonėmis. Tai nuotaikinga, įtaigi drama, alsuojanti tarpukario Lietuvos optimizmu ir noru aukotis - vertybėmis, kurių taip trūksta šiandien.
Režisieriaus Jono Vaitkaus žodžiais, šis kūrinys gali tapti pavasariniu lietumi šiandienos teatre – nusigręžusiame nuo pamatinių vertybių, linkstančiame į destrukciją ir neigimą. Vaidinti spektaklyje režisierius pakvietė ne tik patyrusius aktorius, bet ir jo paties vadovaujamo Lietuvos muzikos ir teatro akademijos vaidybos kurso studentus. Tokios entuziazmu trykštančios kūrybinės komandos interpretuotas „Atžalynas“ – puiki galimybė iš naujo atrasti klasikinę Lietuvos dramaturgiją.
LNDT spektaklis K. Binkio „Atžalynas“
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai