RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Popietė iš ciklo „Darbas, suartinęs anykštėnus“

A. Baranausko ir A. Vienuolio - Žukausko memorialinis muziejus
A. Baranausko ir A. Vienuolio - Žukausko memorialinis muziejus ▶
A. Vienuolio g. 2, LT-29147 Anykščiai
2014 m. vasario 28 d. - 15:00
Kaina - Lt
Renginys vyko prieš 3704 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
A. Vienuolio-Žukausko memorialiniame name-muziejuje(A. Vienuolio g. 2, Anykščiai) vyks Anykščių prekybininkų susitikimas, Anykščių universalinės parduotuvės 50 metų istorijos pristatymas pagal Izidoriaus Girčio ir kitus nuotraukų archyvus.

Prieš 50 metų, 1964-aisiais, Anykščių miesto centre, rytiniame A. Baranausko aikštės pakraštyje, iškilo pirmasis XX a. antrojoje pusėje toks modernus trijų aukštų pastatas stikliniais fasadais.

Pagrindinis Lietuvos dienraštis „Tiesa“ 1964 m. gruodžio 22 d. rašė kad Anykščių prekybininkės sulaukė didelės šventės – perėjo dirbti į naujas patalpas: „Pirmieji pirkėjai užpildė naujosios parduotuvės aukštus. Čia yra šeši skyriai: kultūrinės prekės, galanterija, audiniai, trikotažas, gatavi drabužiai ir avalynė“. Tuometinis Anykščių rajono kooperatyvų sąjungos valdybos pirmininkas Vaclovas Purlys „Tiesai“ pasakojo, kad į naująjį pastatą persikėlė šešios mažos miesto parduotuvės: „Anos buvo išsimėtę po miestą, patalpos buvo netinkamos, mažos“.

Anykštėnai fotografai fiksavo ir universalinės parduotuvės statybą, ir prekybininkus, joje dirbusius, pirkėjus ir prekes, įprastas šioje parduotuvėje. Muziejininkai pasiūlys pažvelgti į archyvinius kadrus, prisiminti ir atpažinti žmones, savo kasdieniniu darbu rašiusius pirmojo stambaus prekybos centro istoriją.

Tai antroji A. Vienuolio name vykstančio renginių ciklo „Darbas, suartinęs anykštėnus“ popietė. Pernai Muziejuje susibūrę Anykščių buitininkai dalijosi jaudinančiais prisiminimais, atsinešė vieni kitiems parodyti išsaugotų nuotraukų ar relikvijų, primenančių jaunystę, malonias darbo ir laisvalaikio akimirkas.

Popietė iš ciklo „Darbas, suartinęs anykštėnus“
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai