RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Seminaras „Vaistingos žiedų substancijos. Lietuviški smilkalai ir jų gydomosios paslaptys“

Šimonių giria
Šimonių giria ▶
Anykščių ir Kupiškio rajonai
2013 m. liepos 13 d. - 11:00
Kaina 0 Lt
Renginys vyko prieš 3939 d.
   
Nuotraukų: 14
Renginio akimirkaRenginio akimirkaRenginio akimirka
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Visus, neabejojančius gamtos gydomąja galia, kviečiame į dviejų dienų seminarą, kuris liepos 13-14 dienomis vyks Anykščių miškuose. Tema – „Vaistingosios žiedų substancijos: vaistingų vandenų bei eterinių aliejų gamyba. Lietuviški smilkalai ir jų gydomosios paslaptys“. Seminaro metu numatytos teorinės ir praktinės dalys. Mokymo tikslas – išmokti įvaldyti unikalią gydomąją techniką, pasitelkiant ją kasdieninėse situacijose.

Sukauptomis žiniomis seminare dalinsis Tibeto medicinos Emchi Lama Mija Džeinara Ubartienė (tibetietiškas vardas Palden Lamo) ir žolininkas, kinų medicinos praktikas Giedrius Ubartas.

Mija ir Giedrius žinomi kaip kūrybiškos, plačių pažiūrų, stiprios, didelį potencialą turinčios ir nuolat tobulėjančios asmenybės. Savo šeimyninėje sąjungoje puoselėjantys dviejų tūkstančių metų senumo žinias. 

Žolininkai jau dešimtmetį rengia mokymus ir padeda žmonėms įveikti sunkias ligas: depresiją, šizofreniją, priklausomybę nuo alkoholio ir narkotikų, vyksta į Mongoliją padėti nevaisingoms šeimoms.

Mija Džeinara žinių dalį yra paveldėjusi iš močiutės Marės Kantautaitės. Sena ir tvirta prūsų giminė, pamario kraštas, Kowntautų ir Ashmantų giminės sąjungoje yra gimusi ir Lietuvos iškili asmenybė Vydūnas. Taip pat žinių semtasi iš Tibeto mongolų tantrų ir gyvųjų mokytojų.

Seminaras prasidės liepos 13 d., 11 valandą teorine dalimi, temomis „Smilkalų magija: mūsų tautinis paveldas ir smilkomų žolių istorija pasaulio kultūroje“ bei „Vaistingų žolių smilkymas ir jų poveikis žmogaus vidiniam pasauliui‘‘. Po teorinės dalies vyks asmeninės konsultacijos dalyviams rūpimais klausimais.

Antrąją seminaro dieną (liepos 14d.) vyks praktikumas, kurio tema „Vaistingosios žiedų  substancijos: nokinimas tyrame vandenyje ir vaistingų vandenų – distiliatų, bei eterinių  aliejų, gamyba senoviniais variniais distiliavimo aparatais –  ale ambicais”.

Vienos dienos atsiskyrimas, skirtas kruopščiam, su atjauta ir atida, vaistingų augalų rinkimui. Ritritas vyks trim lygiais – išoriniu, vidiniu ir slaptuoju arba sakraliu. Išorinis ritrito lygis leis išmokti gaminti vaistingąsias substancijas, vidinis – suvokti, kas paverčia augalą vaistinga substancija, slaptasis – būti nuolatinėje kontempliacijoje, nurimti vidinėje tyloje.

Tibeto Medicinoje augalai renkami ir naudojami ne po 1-5 komponentus, o ištisomis dinastijomis: vieni jų – „karaliai“, „karalienės“, kiti – „ministrai", „tarnai“ ir „patarėjai“. Visą šį procesą mums padės suprasti ir įgyvendinti Mija Džeinara ir Giedrius Ubartai.

Ką reikia turėti su savimi:

Мiegui skirti reikmenys (palapinės, miegmaišiai).
Lengva apranga ir vilnoniai pledai (kilimėliai patogiam sedėjimui).
Patogi avalynė.
Maišeliai vaistažolėms (kuo daugiau).
Stikliniai indeliai (peršviečiamo stiklo salotinės) nokinimui.
Užsukami stiklo buteliukai (žiedų vandenims asmeniniam turėjimui). 
Maistas ir geriamas vanduo dviem dienoms.

Maistas – 1 kartą per dieną bus verdama sriuba. Taip pat bendrai bus verdama arbata, vaišinamasi atsivežtais valgiais.

Rekomendacijos mitybai: lengvai - soti, turtinga baltymais: riešutai, salotos, daiginti grūdai, daržovės, sūriai, kiaušiniai, žolelių sultys.

Papildoma informacija, bei registracija į seminarąMiglė (Tel.: 8 679 31347)

Seminarą organizuoja: www.kulturos-miestas.lt
Seminaras „Vaistingos žiedų substancijos. Lietuviški smilkalai ir jų gydomosios paslaptys“
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai