RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Popietė iš ciklo „Darbas, suartinęs anykštėnus“

A. Baranausko ir A. Vienuolio - Žukausko memorialinis muziejus
A. Baranausko ir A. Vienuolio - Žukausko memorialinis muziejus ▶
A. Vienuolio g. 2, LT-29147 Anykščiai
2013 m. vasario 23 d. - 14:00
Kaina - Lt
Renginys vyko prieš 4074 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Vasario 23 d., šeštadienį, 14 val. A. Vienuolio-Žukausko memorialiniame name-muziejuje (A. Vienuolio g. 2, Anykščiai) susitiks Anykščių buitininkai - praeityje vienos didžiausių krašto įmonių kolektyvo nariai. Susitikime žada dalyvauti ir ilgametis šios įmonės vadovas, 1957-1991 m. jos direktoriumi dirbęs Julijonas Uzdonas.

Pretekstą susiburti pasiūlė buvusi ilgametė Anykščių buitinio gyventojų kombinato (BGAK) darbuotoja, dabar Plikiškių kaimo gyventoja Nijolė Narkevičienė. Ji sudarė kraštotyros rinkinį - 1948-1992 m. aprėpiančią Anykščių BGAK istoriją ir pernai perdavė ją saugoti A. Baranausko ir A. Vienuolio-Žukausko memorialiniam muziejui.

Jaunystėje buvusi muziejininkės ir kraštotyrininkės Teresės Mikeliūnaitės (1928-1984) suburto kraštotyros būrelio auklėtinė, N. Narkevičienė dabar prisipažįsta, kad esanti skolinga T. Mikeliūnaitei „savo darbą, kurio ji iš manęs tikėjosi". Pristatydama savo nuotraukų ir dokumentų rinkinį, kraštotyros entuziastė rašo: „Nežinau, ar aš išmokau tiek, kiek Ji mokė, ir padariau taip, kaip Ji būtų norėjusi, bet stengiausi ir padariau taip, kaip sugebėjau".

Praėjus dviems dešimtmečiams po to, kai suiro ir pakriko senasis BGAK, į A. Vienuolio namus susirinksiantys buitininkai galės pažvelgti į solidų trijų tomų N. Narkevičienės rinkinį, pasidalinti prisiminimais, papildydami žinias apie vieną iš ryškių XX a. krašto istorijos puslapių.

Šiame Ažupiečių name, kurio šeimininkas ir prieš pusę šimtmečio mėgęs priimti svečius, šįkart vyks dar tik pirmoji popietė iš ciklo „Darbas, suartinęs anykštėnus". Tad ateityje čia bus laukiami ir kitų seniai iširusių darbo kolektyvų sambūriai, kuriuose bus prisimenama XX a. antrosios pusės anykštėnų darbo bei laisvalaikio, bendravimo tradicijų istorija.

A. Baranausko ir A. Vienuolio-Žukausko memorialinio muziejaus informacija
Popietė iš ciklo „Darbas, suartinęs anykštėnus“
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai