RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Jaunimo teatro spektakliai - Tomas Jašinskas „Keturiais vėjais“

Anykščių kultūros centras
Anykščių kultūros centras ▶
A. Baranausko a. 2, LT-29132 Anykščiai
2012 m. sausio 31 d. - 18:00
Kaina nuo 16 Lt
Renginys vyko prieš 4467 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
18 val. Spektaklis suaugusiems „Keturiais vėjais“. Pagal Kazio Binkio ir keturvėjininkų kūrybą. Bilietai 20; 16 lt. Vaidina: Nerijus Gadliauskas, Aleksas Kazanavičius, Saulius Sipaitis, Dalia Morozovaitė, Ignas Ciplijauskas, Lukas Petrauskas, Simonas Storpirštis.

Tik nesakykite, kad mokykloje nesimokėte apie keturvėjininkus - vienus maištingiausių avangardistų lietuvių literatūros istorijoje. O apie Kazį Binkį? Keturvėjininkų idėjinį vadą, poetinį lyderį, charizmatišką asmenybę? Kaip rašė vienas poetas: „iš prigimties baisus nenuorama, mokęsis daugely mokyklų, bet nė vienos nebaigęs, dirbęs devynis darbus, turėjęs daugelį didelių sumanymų, bet nė vieno jų visai nerealizavęs, poetas su genialumo žymėmis, savo talentą herojiškai paaukojęs literatūrinėms revoliucijoms ir kaimiškos poezijos žanrui“. Apie visą tai pasakoja spektaklis „Keturiais vėjais“ ir patikėkite, nuobodžiomis literatūros pamokomis čia nekvepės. Spektaklio idėjos autorius, jaunosios kartos režisierius - Tomas Jašinskas. Įdomu, jog su keturvėjininkais ir K. Binkiu Tomas Jašinskas susipažino studijuodamas režisūrą Mejerholdo teatro centre, Maskvoje. Lietuvių kultūros centro J. Batrušaičio namų bibliotekoje radęs ploną, bet pagardintą K. Binkio gyvenimo faktais knygelę iškarto susidomėjo neįprasta poeto asmenybe: „mane žavi jo tikėjimas, kad lietuviai yra kunigaikščių tauta, pateptųjų linija, kuri išliks istorijoje. Binkis buvo patriotas, tačiau jo patriotizmas buvo netrafaretiškas ir nestandartiškas“ - teigia režisierius. Dar praėjusių metų rudenį Jaunimo teatras geranoriškai priėmė jauną režisierių išbandyti savo jėgas kuriant būsimo spektaklio eskizą su teatro aktoriais. Nors intensyvus darbas buvo laikinai sustabdytas dėl režisieriaus magistro studijų užbaigimo Rusijoje, žiemos pabaigoje repeticijos vėl sėkmingai atsinaujino. Spektaklis „Keturiais vėjais“ su humoro, jaunatviška energija ir ironija atskleidžią tarpukario Lietuvos neramų ir įvairialypį gyvenimą bei pasakoja apie Kazį Binkį ir kariniais šūkiais apsiginklavusius jo draugus keturvėjininkus. Pasak režisieriaus „iš esmės tai yra paprasti vaikinai, sugebėję patikėti idėja apie perversmą. Bet ne bet kokį, ne su ginklu rankoje, o kultūrinį perversmą“. Viename interviu teatrologė Rasa Vasinauskaitė užsiminė, kad spektaklį “Keturiais vejais“ priskirtų prie pastarojo sezono teatro reiškinių: “Gaivus, azartiškas, be jokių išankstinių nuostatų tiek keturvėjininkų, tiek lietuviško teatro tradicijos atžvilgiu ir kartu tiesiantis tiltus iš šiandienos į praeitį, kad ten atrastų tokius pat jaunatviškus ir žmogiškus „personažus“.
Jaunimo teatro spektakliai - Tomas Jašinskas „Keturiais vėjais“
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai