RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Festivalis „Muzikos savaitgaliai Anykščiuose“ (2013) - Kamerinės muzikos ansamblis „Musica humana“

Anykščių Sakralinio meno centras / Angelų muziejus
Anykščių Sakralinio meno centras / Angelų muziejus ▶
Vilniaus g. 11, LT–29145 Anykščiai
2013 m. gegužės 18 d. - 18:00
Kaina 0 Lt
Renginys vyko prieš 3969 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Festivalis vyks pusę metų (2013 05 18 – 2013 10 20), savaitgaliais, įvairiose koncertinėse miesto erdvėse. Bus surengta 12 koncertų, kuriuose dalyvaus geriausi klasikinės muzikos atlikėjai ir kolektyvai.

Gegužės 18 d., 18 val., Sakralinio meno centre.

Festivalio atidarymo koncertas.

Festivalį pradeda kamerinės muzikos ansamblis „Musica humana“. Ansamblis susikūrė 1974 m. prof. Algirdo Vizgirdos iniciatyva. Per daugiau nei tris dešimtmečius trunkančią sėkmingą karjerą „Musica humana“ parengė daugybę projektų, dedikuotų didiesiems Vokietijos, Prancūzijos, Italijos ir Anglijos baroko kompozitoriams, tačiau vien baroko muzika neapsiribojo. Į savo repertuarą įtraukė ir šiuolaikines kamerines kompozicijas. Daugelis originaliausių lietuvių kompozitorių, kaip antai Osvaldas Balakauskas, Bronius Kutavičius, Algirdas Martinaitis ir Feliksas Bajoras, šiam kolektyvui sukūrė puikių kamerinės muzikos opusų. Ansamblio patirtis ir repertuaro skirtingumas užfiksuoti šešiuose CD albumuose. Ansamblis surengė daugiau nei 2000 koncertų Lietuvoje ir užsienyje. Anykščiuose su „Musica humana“ koncertuos ir solistai – Tomas Tuskenis (baritonas), prof. Algirdas Vizgirda (fleita) ir Robertas Beinaris (obojus).
Festivalis „Muzikos savaitgaliai Anykščiuose“ (2013) - Kamerinės muzikos ansamblis „Musica humana“
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai