RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

108 Saulės pasveikinimai

Kultūrinių tradicijų studija „Anykščių vaivorykštė“
Kultūrinių tradicijų studija „Anykščių vaivorykštė“ ▶
Vilniaus g. 22, P/C „Norfa", II a. LT-29145, Anykščiai
2018 m. kovo 24 d. - 10:00
Kaina - €
Renginys vyko prieš 2225 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
108 saulės pasveikinimai - praktika, kurios metu pagerbsime pavasario lygiadienį, vykusį kovo 20 d. Tačiau dėl patogumo, ilgėjančias dienas pasveikinsime šeštadienį 10 val., išsimiegoję ir pailsėję :)

Saulės pasveikinimas arba Surya namaskara yra vienas naudingiausių metodų siekiant sveikesnio ir aktyvesnio gyvenimo. Jį sudaro dvylika asanų nustatytu eiliškumu, judesį ritmiškai derinant su kvėpavimu. Šios sekos atlikimas atspindi visatos ritmą, pavydžiui, 24 val., 12 mėnesių, 12 zodiako ženklų.

Saulės pasveikinimas pratempia raumenis, stiprina, tonizuoja, stimuliuoja vidaus organus ištempia krūtinę bei nugarą. Pasilenkimai į priekį ir atgal pratempia stuburą beveik maksimalia amplitude. Ši seka padeda deginti kalorijas, prabudina kūną, suteikia energijos, aktyvina širdies ritmą ir gerina koncentraciją. Atliekamas lėtai veda į meditatyvią būseną.

Pradedantiesiams ši praktika gali pasirodyti šiek tiek sudėtinga, tačiau greitai šis sinchronas tampa natūralus, malonus ir patogus.

Kodėl 108? Vedose 108 laikomas stebuklingu sėkmės ir tobulumo skaičiumi. Bet kokioje veiklos srityje atlikdamas 108 bandymus, pasikartojimus, žmogus pasiekia tam tikrą tobulumo pakopą, informacija apie tai saugiai užsitvirtina atmintyje visam gyvenimui.

! Mes atliksime 54 SAULĖS PASVEIKINIMUS, tad darant juos kaire ir dešine koja pasieksime skaičių 108. Taip išlaikysime optimalų intensyvumą ir nepervargsime :) Jeigu bus jėgų ir noro, praktiką galėsime pratęsti ;)

Praktikos tikslas atlikti pasveikinimus ritmingai, nepertraukiamai, susikaupus ir sutelkus valią bei stiprybę. Tačiau pritrūkus jėgų galėsite sustoti atsikvėpti, atsigerti vandens.

Praktikoje gali dalyvauti visi norintys, patirtis jogoje nėra būtina.

PRAKTIKOS KAINA - TIEK KIEK GALITE :)

Praktikai BŪTINA REGISTRACIJA asmenine žinute Joga Anykščiuose „Savi Namai“ arba tel. 8 622 01241

* Praktikai turėkite savo jogos kilimėlį bei dekutį apsikloti per šavasaną. Neturintys - informuokite registracijos metu :)

* Praktiką planuojame daryti Anykščių Bibliotekoje, tačiau jei dalyvių nebus daug, užsiėmimas bus įprastoje erdvėje :)

Kitą dieną, kovo 25 d. vyks sekmadienio jogos praktika. Pagrindinis dėmėsys bus kvėpavimui ir raumenų tempimo pratimams.
108 Saulės pasveikinimai
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai