ANYKŠČIŲ KULTŪROS DIENORAŠTIS

Devilstone skelbia likusias festivalio grupes - (2017 06 06)

   
Devilstone (2017)
Devilstone (2017)
Asociacija „Alt Events“
Liepos 13-16 d. Anykščių Dainuvos slėnyje devintą kartą įvyksiantis Devilstone dalijasi galutiniu grupių sąrašu. Pristatomos grupės – ir iš paties pogrindžio, ir muzikos topus užkariaujantys atlikėjai, vietiniai kūrėjai ir svečiai iš kitų šalių, metalo propaguotojai ir šokių muzikos profesionalai.

Sunkiasvorę artileriją stiprins du tradicinio thrash metalo grynuoliai. Visa širdimi senajai mokyklai atsidavę DISTILLATOR iš Nyderlandų surengs 80-ųjų dvasia pulsuojantį pasirodymą. O vietiniai PHRENETIX grįžta į VA jau išgryninę ir subrandinę savo technišką skambesį.

Visiškai kitai sunkiojo metalo stovyklai priklausantis kolektyvas BLINDEAD atvyks iš Lenkijos ir atveš progresyvo, maišyto su elektronika, doom ir sludge elementais.

Indie roko gretas papildys ketvertas iš Didžiosios Britanijos – THE AMAZONS. Apie šios grupės kokybę daug pasako ir kritikų liaupsės, ir įvertinimai bei laimėjimai įvairiuose muzikiniuose apdovanojimuose. Tai 2017-ųjų „privalu paklausyti“ sąrašo grupė.

test

INDIAN ASKIN save pristato kaip nu-punk žanro, garsiai ir nešvankiai grojančią grupę. Šie muzikantai savo skambesio nešlifuoja net įrašinėdami dainas studijoje. Nėra ko slėpti, toks nerūpestingumas žavi ir traukia.



Dar vieni nutrūktgalviai – PRETTY VICIOUS. Vaikinai į grupę susibūrė paauglystėje siekdami išlieti jaunatvišką energiją, kol viskas pasisuko gerokai rimčiau – publikos dėmesys, albumas, koncertai, festivaliai. Puikia energetika pasižyminti grupė įneš į „Rytų“ sceną garažinio pankroko.



Debiutinėje „Barbablu“ scenoje gros šių dienų vienas ryškiausių lietuviškos muzikos akcentų – SOLO ANSAMBLIS. Aktorių ketvertas, kuriantis sad dance bei post-punk elektroniką, patraukia klausytoją lo-fi garsais ir filosofinę prasmę turinčiais dainų tekstais.

Taip pat lietuvių desantui atstovaus trap projektas SUICIDEOSCOPE, hardkorščikai ANTONIO RISQUÉ ir modernieji hipiai ABUDU.

test

Šiemet Devilstone veiks „Turbo“ scena – eksperimentas, dedikuotas festivaliui artimai elektroninei šokių muzikai. Sceną prižiūrintis sostinės klubas Kablys pristato tris savo kozirius.

Ketvirtadienį šioje scenoje skambės tamsus disco, indie dance ir kita eksperimentų bei gitarų nevengianti, bet vis dar į klubus orientuota kūryba – Kablys supažindins su savo renginių serijos „Gamma“ skambesiu. Į pagalbą pakviestas Sneaker DJ klubinėje scenoje sukasi jau dvidešimt metų. Per tą laiką jis taip ir nesugebėjo apsispręsti, kur nori gyventi, tad pastoviai migruoja tarp Dresdeno, Jenos ir Berlyno. Tačiau tai netrukdo jam sėkmingai rūpintis savo leiblu „Rat Records“.

Penktadienį „Turbo“ scenoje apsilankyti verta visiems siaubo filmų gerbėjams, mat juos pasitiks tikras šio žanro fanatikas Antoni Maiovvi. Paslaptingasis atlikėjas kuria garso takelius siaubo filmams, kryžmina juos su pogrindinių šokių aikštelių hitais ir kuruoja vienintelį Europoje siaubo šokių muziką leidžiantį leiblą „Giallo Disco Records“.

Šeštadienį Kablys išsitrauks sunkiąją artileriją ir žemę virpins tamsiu, bet subtiliu dramenbeisu. Tarptautiniam Lietuvoje įsikūrusiam leiblui „Eternia Music“ dedikuota naktis pristatys vieną svarbiausių modernaus dramenbeiso scenos vardų – Overlook. Nors britui tik dvidešimt penkeri, savo gilia, mistiška ir šamanistine kūryba jis spėjo pakerėti visus įtakingiausius žanro leiblus ir didžėjus.

Kasnakt užsienio svečius apšildys ir po jų vakarėlį pratęs ir lygiavertis Lietuvių desantas: WhyPeopleDance, Interiors, Mantas T, Shn, Hathor, Polyester, Onis x Raven

Per visą festivalį šioje scenoje pasirodys vienuolika atlikėjų.

BILIETAI

Vasara prasidėjo. Iki Devilstone liko visai nedaug. Bilietais rūpinkis iš anksto. Platina www.ebilietai.net ir Tiketa.

Plačiau apie festivalio bilietus ČIA.
Kiti autoriaus straipsniai Kryptis 
 Autorius: Asociacija „Alt Events“
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai