RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Anykščių Miško festivalis (2018) - Miško forumas - Idėjų suneštinis

Medžių lajų takas
Medžių lajų takas ▶
Miško g., Anykščiai
2018 m. birželio 21 d. - 09:00
Kaina - €
Renginys vyko prieš 2109 d.
   
Nuotraukų: 17
ForumasForumasForumas
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Anykščių Miško festivalis (2018) - Miško forumas - Idėjų suneštinis

Anykščių Miško festivalis
/ Anykščiai Forest Festival - Birželio 20 - 24 d. Anykščiuose
.

Miško festivalis - tai bendruomeniškas sambūris, todėl mes neprekiaujame bilietais, bet kviečiame prisidėti kuriant šventę ir vystant diskusijas, kitaip tariant, siūlome visiems tapti festivalio šeimininkais. Renginys bus toks, kokį jį sukurs visi susirinkusieji. Beveik visi programos renginiai bus nemokami, o prisijungti galima bet kurią festivalio dieną ar atvykstant į atskirus festivalio renginius. Norintieji festivalio metu apsistoti miške, galės stovyklauti Anykščių regioninio parko stovyklavietėse, kitiems siūlome apsistoti mieste. Kviečiame kurti šventę be šiukšlių ir išvengti renginiuose susidarančių plastiko kalnų, tad prašome festivalio dalyvius su savimi atsivežti daugkartinio naudojimo indus: dubenėlį, puodelį, stalo įrankius. Pagrindinėje festivalio stovykloje festivalio svečius maitins “Sveikoninė,” o Šimonių girioje visi kviečiami prisidėti prie suneštinio stalo.

ANTROJI FESTIVALIO DIENA (21 d. Ketvirtadienis):

(Miške gyvensime gamtos ritmu, tad laikai orientaciniai)

I dalis „MIŠKAS MIESTE medžių, viešųjų erdvių ir bendruomenių ekosistema“

10:00 - 11:30 - Idėjomis ir patirtimi dalinsis: miestų antropologė-urbanistė Jekaterina Lavrinec, advokatas Saulius Dambrauskas, arboristas Algis Davenis, medžių gynėjas Rob McBride, Šilutės, Šiaulių, Kauno, Klaipėdos, Vilniaus medžių gynėjai.

11:30 - 12:15 - Pasitarimas grupėse: „Kaip piliečiai ir bendruomenės gali prisidėti prie medžių ir žaliųjų erdvių apsaugos ir kūrimo“.

12:15 - 13:00 - Dirbtuvės: „Kaip sukurti sėkmingą medžių gynimo kampaniją? / How to run a tree saving campaign?Rob McBride (Anglija).

13:00 - 14:00
- Pietų pertrauka.

II dalis „GIRIŲ LIKIMAS - kokiais miškais džiaugsis mūsų vaikai?“

14:00 - 15:30 - Idėjomis ir patirtimi dalinsis: Andrėjus Gaidamavičius ir Marius KaukėnasPlyni kirtimai ir Labanoras“, Mindaugas SurvilaSengirių likimas: miško fondo idėja“, Gintautas Kniukšta ir Petras Budvytis, „Vilmorus Lietuvos gyventojų apklausos rezultatų pristatymas“, pilietinis judėjimas Gyvas miškasLietuvos miškų situacija: ko mes norim ir ką darom?“, EMA - Estijos aplinkosauginis judėjimas iš „Baltijos miškai. Estijos situacija“.

15:30 - 16:15 - Pasitarimas grupėse: „Kokios miškų strategijos siekiame Lietuvoje ir Baltijos šalyse, ir kaip visuomenė gali ją įtakoti? Kokie galimi alternatyvūs bendruomeniniai sprendimai ar projektai?“.

16:15 - 17:00 - Dirbtuvės: „Baltijos šalių miškai be plynų kirtimų / No more clearcuts in the BalticsIndrek Vainu (Estija).

---

09:00 - Meditacijos miške.

11:00 - Rytinis plaukimas Šventąja baidarėmis (registracija).

15:00 - Kūrybinės dirbtuvės vaikams „Miško paukščiai“ su eiguliu Raimuntu Ereminu ir gamtos meno kūrėja Ieva Voroneckyte.

17:30
- Filmas „Sengirė“ (Kino namai, Anykščių kultūros centras).

Anykščių Miško festivalis (2018) - Miško forumas - Idėjų suneštinis

18:30 - Peter Wohlleben knygų „Paslaptingas medžių gyvenimas“ ir „Kaip gyvūnai jaučia ir supranta pasaulį“ pristatymas su leidykla „Kitos knygos“ ir gamtininku A. Kulbiu.

19:45 - Susitikimas su gamtos fotografu Mariumi ČepuliuKiek ežiai suvalgo obuolių ir kaip prieiti prie gyvūnų?“.

21:00 - Kas yra sengirė? Kodėl miške reikalingas pūvantis medis? Ar Lietuvoje daugėja miško?- pokalbiai apie mišką su Mindaugu Survila ir Mariumi Čepuliu.

Vakarojimas ir muzika prie ugnies.

---

TREČIOJI FESTIVALIO DIENA (22 d. Penktadienis)
Anykščių Miško festivalis (2018) - Miško forumas - Idėjų suneštinis
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai